in

DIRIYAH ePrix, 1. dirka: Suverena zmaga za Nycka DE VRIESA in MERCEDES

Mercedesov voznik Nyck de Vries je zmagovalec prve dirke nove sezone Formule E. Nizozemec je s tem dosegel tudi svojo prvo zmago v tem tekmovanju.

Na ulični stezi, speljani po ulicah predmestja prestolnice Savdske Arabije, se je pod žarometi najbolje znašel Nizozemec Nyck de Vries in s suvereno zmago dobil prvo dirko nove sezone. V sklopu dirkaškega vikenda Diriyah ePrix bo jutri na sporedu še ena dirka.

Za de Vriesom se je vnel hud boj za preostala mesta v točkah, na drugo mesto pa se je na koncu prebil Edoardo Mortara (Venturi), ki pa mora počakati še na izsledke preiskave, ki naj bi pokazala, ali je bil v času, ko je bil na stezi varnostni avto, Švicar res v boksih. Tretje mesto je na koncu osvojil Mitch Evans (Jaguar), med vsemi pa je največ mest pridobil Lucas di Grassi (Abt-Audi), ki je s šestnajstega napredoval na deveto mesto.

Na startu je Nyck de Vries brez večjih težav zadržal prvo mesto, ki si ga je privozil v kvalifikacijah, v prvi ovinek pa je zapeljal pred Pascalom Wehrleinom (Porsche) in Renejem Rastom (Abt-Audi). Slednja sta nato zamenjala pozicije, za atraktivno prehitevanje pa je poskrbel Edoardo Mortara, ki je z eno potezo prišel pred Evansa in Wehrleina.

Zaradi trčenja med Samom Birdom (Jaguar) in Alexom Lynnom (Mahindra) je na stezo zapeljal varnostni avto, ki se je vrnil še nekaj krogov kasneje, ko je Maximilian Günther z zadnjim kolesom zadel varnostno ogrado in končal dirko.

Pet minut pred koncem smo zato videli še en leteči start, ki ni prinesel spremembe na samem vrhu, je pa zato Mortara prehitel do tedaj drugouvrščenega Rasta, ki je nekaj za tem padel na četrto mesto, saj ga je prehitel še Evans. Od petega mesta dalje so se razvrstili Pascal Wehrlein, Oliver Rowland (Nissan), Alexander Sims (Mahindra), Stoffel Vandoorne (Mercedes), Lucas di Grassi in Oliver Turvey.

Lanski prvak Antonio Felix da Costa je z 18. startnega položaja napredoval na enajsto mesto, med novinci pa je bil najboljši Jake Dennis z dvanajstim mestom. Z dirko v Riadu se je začela sedma sezona Formule E, ki ima prvič uradni status svetovnega prvenstva. Kot že rečeno, je jutri na sporedu še druga dirka v sklopu Diriyah ePrix.

Z dirko v Riadu se je začela sedma sezona Formule E, ki ima prvič uradni status svetovnega prvenstva.

FERRARI: Predstavitev EKIPE v duhu DOLGEGA OGLASA

HAMILTON k ASTON MARTINU? Vsekakor mamljivo..