in

ECCLESTONE ima sistem rešitve za SPRINTERSKE DIRKE

Ker se velike in manjše ekipe ne morejo dogovoriti o sprinterskih dirkah, ki bi se lahko letos izvedle na izbranih prizoriščih, nekdanji šef Formule 1 meni, da ima rešitev.

90-letni Bernie Ecclestone je za nemške kolege iz auto motor und sport dejal, da ideja o sprinterskih dirkah v časih dirkaških koncev tedna, o katerih je tačas veliko govora, sploh ni nova.

To je stara ideja, o kateri smo že razpravljali v mojih časih vodenja Formule 1. Ključno je, da se to stori pravilno,” pove Ecclestone, ki meni, da mora sprinterska dirka ponuditi nekaj, kar se razlikuje od glavne nedeljske dirke. “Ljudje glavno dirko gledajo samo, če je v ponudbi kaj drugega kot sprinterska dirka. Zakaj bi se morala nedeljska dirka razlikovati od sobotne, če je rezultat sprinterske dirke štartni vrstni red glavne dirke?” In predlog, ki ga ima Bernie Ecclestone, je nekje podoben predlogu obrnjene startne vrste, ki pa je bil zavrnjen.

Bernie Ecclestone meni, da ima s svojim sistemom rešitev za sprinterske dirke, ki naj bi se letos izvedle na izbranih treh prizoriščih letošnjega koledarja Formule 1 – Foto: HB Press

Za sprintersko dirko morate dodeliti točke in potem obrnite vrstni red za glavno nedeljsko dirko. Če zmagovalec sprinterske dirke dobi 15 točk, se mora v nedeljo premakniti 15 mest nazaj na štartni vrsti.” Po mnenju Ecclestonea je to edini način, da se zadrži visok nivo napetosti. “Moj sistem naredi obe dirki vznemirljivi. Ker si v soboto nekdo zastavi vprašanje, ali naj zmagam na sprinterski dirki, vendar na glavni štartam 15 mest nižje, ali pa je bolje, da na sprinterski dirki zasedem šesto mesto in potem imam v nedeljo boljše štartno mesto? Morda bi to prineslo več točk prvenstva,” zaključi Ecclestone, ki prav tako verjame, da je včasih v ospredju dobro videti dirkalnike, ki se običajno tam ne znajdejo.                    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WOLFF o morebitni združitvi FORMULE 1 in FORMULE E

FERRARI se vrača v LE MANS v najvišjo kategorijo Hypercar dirkalnikov