in

Sprinterski zmagi LAWSONU in PIASTRIJU, ZHOU zmagovalec glavne dirke

Dirkaški vikend Formule 2 v Bahrajnu je letos potekal po novem ustroju z dvema sprinterskima dirkama in eno glavno. Pred tem so v petek dirkači opravili še prosti trening in kvalifikacije, ki so določile startno zaporedje na nedeljski glavni dirki.

Na prvi sprinterski dirki je prvih deset startalo v obrnjenem vrstnem redu, kar je pomenilo, da je s pole positiona startal novinec Theo Pourchaire, ki je dosegel deseti čas kvalifikacij. Na čelo se je takoj po startu prebil Liam Lawson in na koncu v svoji prvi dirki Formule 2 vknjižil tudi prvo zmago. Na stopničkah za zmagovalce sta stala še izkušeni Jehan Daruvala in še en novinec, David Beckmann. Osmoljenec dirke je bil Pourchaire, ki je v 13. krogu moral parkirati svoj dirkalnik ob stezi.

Na drugi sprinterski dirki, na kateri je prvih deset startalo v obratnem vrstnem redu, kot so se razvrstili na prvi, tako da je s pole positiona začel Estonec Juri Vips. V prvem ovinku sta trčila Dan Ticktum in Robert Shwartzman, kar je za oba pomenilo konec dirke. Na koncu so se za zmago pomerili trije člani dirkaške akatemije Alpine, najdaljšo pa je potegnil aktualni prvak Formule 3, Oscar Piastri, ki je zmagal pred Christianom Lundgaardom in Guanyujem Zhoujem.

Zhou in Lundgaard sta s prve startne vrste startala tudi na nedeljski glavni dirki, na kateri se je Kitajec najbolje znašel in slavil pred Ticktumom in Lawsonom. Zhou ima tako po koncu prvega dirkaškega vikenda 11 točk prednosti pred zasledovalci, a najbolj so v Bahrajnu blesteli predvsem novinci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Komisarji dirke v BAHRAJNU na udaru KRITIK: “Ne moreš sredi dirke spreminjati pravil.”

Nikita MAZEPIN: Zelo sem JEZEN sam nase