in ,

ALFA ROMEO sprejema odločitev FIA-e: RAIKKONEN brez točk v IMOLI

Ekipa Alfa Romeo je na Portugalskem doživela dvojni neuspeh. Potem ko sta Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi ostala brez točk, je FIA moštvu sporočila, da zavrača njihovo pritožbo na rezultat v Imoli.

Foto: HB Press

Spomnimo, da je Kimi Raikkonen dirko VN Emilije Romanje v Imoli končal na devetem mestu, toda po koncu dirke so mu komisarji naložili kazen pribitka 30 sekund (za 10 sekund Stop-and-Go kazen), kar je Finca vrglo izven deseterice.

Tekom formacijskega kroga po rdeči zastavi, je popularni Iceman zašel s steze in posledično sta ga prehitela Lewis Hamilton in Yuki Tsunoda. Raikkonen bi moral v skladu s predpisi FIA-e ponovno zasesti svoj položaj, vendar tega ni storil. Kot rezultat je Alfa Romeo prejela znatno časovno kazen, medtem ko je bil Raikkonen že pred tem kaznovan z izgubo dveh mest.

Ekipa se je na odločitev FIA-e pritožila z novimi dokazi, a je bil njihov protest kljub temu zavrnjen. Komisarji so presodili, da kazen ostaja na mestu. Korist od tega pa sta imela Esteban Ocon in Fernando Alonso. Moštvo Alfa Romeo pa je sedaj preko družabnih omrežij sporočilo, da spoštuje odločitev FIA-e in da se sedaj osredotočajo na naslednjo dirko VN Španije, ki bo že ta konec tedna v Barceloni.        

Streznitev pri VETTLU: Upali smo na TOČKE, toda dirkalnik je bil PREPOČASEN

MARKO o ponovni kazni VERSTAPPNA: Upam, da se bo to končalo