in

ZHOU najhitrejši na prvi, TICKTUM dobil drugo sprint dirko po diskvalifikaciji LAWSONA, POURCHAIRE zmagal na glavni dirki

Kitajec je v Monaku slavil že drugič, na drugi sprinterski dirki je sicer ciljno črto kot prvi prečkal Liam Lawson, a je bil zaradi tehnične nepravilnosti diskvalificiran. Theo Pourchaire je slavil svojo prvo zmago v Formuli 2.

Guanyu Zhou je dobil prvo sprintersko dirko v Monaku, po tem, ko je bil hitrejši od drugouvrščenega Felipeja Drugovicha. Tretje mesto je osvojil testni voznik Williamsa, Roy Nissany (DAMS).

Drugo sprintersko dirko je zaznamovala delno mokra steza na začetku, ki se je hitro sušila, na njej pa se je najbolje znašel član Red Bullovega podmladka, Liam Lawson, ki bi sicer slavil svojo drugo zmago v krstni sezoni v F1, a so mu račune prekrižali komisarji, ki so ugotovili, da si je na startu pomagal z nedovoljeno nastavitvijo stopalke za plin.

Liam Lawson je še slavil na odru za zmagovalce, a bil nato diskvalificiran.

Zmaga je tako pripadla prej drugouvrščenemu Danu Ticktumu (Carlin), na drugo mesto se je s tretjega premaknil Oscar Piastri (Prema Racing), tretjo stopničko pa je po reviziji osvojil Lawsonov moštveni kolega Jüri Vips. Uradna razlaga Lawsonovega prekrška je kršenje člena 3.6.5.

Na glavni dirki je svojo debitantsko zmago v Formuli 2 slavil francoski čudežni deček Theo Pourchaire, ki je vodil od starta do cilja in imel na ciljni črti 2,8 sekunde prednosti pred Piastrijem, tretje mesto pa je osvojil Felipe Drugovich (Virtuosi).

S sedemnajstimi leti je Pourchaire tako postal najmlajši zmagovalec v zgodovini Formule 2 in njene predhodnice GP2. “Sanjsko je zmagati skoraj pred domačim pragom,” je po dirki povedal mladenič iz Provanse: “Z očetom sem bil tukaj vsaj desetkrat na dirki in zmagati v Monaku je res nekaj posebnega.”

Za prvimi tremi so se do desetega mesta zvrstili Robert Schwarzman (Prema), Guanyu Zhou (Virtuosi), Ralph Boschung (Campos), Liam Lawson (Hitech), Jüri Vips (Hitech), Roy Nissany (DAMS) in Richard Verschoor (MP Motorsport).

Na glavni dirki smo videli kar nekaj stikov dirkalnikov z varnostnimi ogradami. V 33. krogu je vanjo trčil Liam Zendelli, krog kasneje je po boju s Piastrijem v ogradi končal tudi zmagovalec sprinterske dirke, Dan Ticktum.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HORNER o komentarju HAMILTONA: “On rad govori neumnosti”

LECLERCU ob vožnji na štart odpovedal menjalnik – DIRKO bo spremljal iz garaže