in

RED BULL: To je samo stil hiše MERCEDES

Helmut Marko je večkrat izrazil nezadovoljstvo nad načinom, kako sta Mercedes in Lewis Hamilton ravnala v situaciji Maxa Verstappna.

Dirkač ekipe Red Bull je bil po nesreči s Hamiltonom in hudim trčenjem v zaščitno ogrado odpeljan v bolnišnico na preglede, toda za Mercedes to ni predstavljalo težav, saj so burno proslavljali zmago.

V intervjujih po dirki, Hamilton sprva sploh ni spraševal o stanju svojega tekmeca, kar je Helmuta Marka zelo jezilo. “Zdelo se mi je, da gre za nizko raven,” je povedal glavni svetovalec Red Bull, ko je videl, kako je sedemkratni svetovni prvak z Mercedesom burno proslavljal svojo zmago. “A vseeno, to je le stil te hiše.” To je bil še eden posmeh Marka v smeri Mercedesa. Potem ko je Verstappen dobil sprintersko dirko, se je obregnil na Tota Wolffa in v nedeljo v pogovoru z mediji dejal, da je Hamilton življenjsko ogrožen.

Helmut Marko se je obregnil na po njegovem mnenju nespoštljivo proslavljanje Mercedesa po dirki v Silverstoneu in dejal, da je to le stil hiše Mercedes – Foto: HB Press

Pri ekipi Mercedes pa še vedno niso prepričani, da je Hamilton zares kriv za nesrečo z Verstappnom. Ob tem je Marko v pogovoru z nemško televizijo RTL želel povedati le eno stvar. “Mi se zavzemamo za trde, vendar poštene dirke. In ne za neodgovorna dejanja, v katera uvrščamo to Hamiltonovo akcijo.

COULTHARD verjame, da je RUSSELL pri MERCEDESU lahko enakovreden HAMILTONU

RED BULL nad HAMILTONA z novimi OBREMENILNIMI dokazi