in

ECCLESTONE: Premila kazen za HAMILTONA, zavoj ni pripadal njemu

Toto Wolff je po trčenju med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom dejal, da je bil njegov varovanec preko polovice dirkalnika Nizozemca in potem zavoj pripada njemu. Bernie Ecclestone to vidi drugače.

Foto: HB Press

V Silverstoneu se je prvič izvedla sprinterska dirka, toda po nedeljski dirki se je debatiralo le še o eni temu in sicer trčenju med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, ki je v zaščitno ogrado gum treščil z bočnim pospeškom 51g.

Tako v paddocku med mediji, strokovnjaki in dirkači ter seveda navijači, je bila to vroča tema razprav. O tem incidentu so vprašali tudi Bernieja Ecclestonea, nekdanje šefa Formule 1, ki je britanskemu časniku Daily Mail pojasnil: “V preteklosti bo to označili kot normalno dirkaško nesrečo. Bilo je jasno, da oba udeleženca dajeta vse od sebe, da osvojita naslov prvaka.” Kritike pa je Ecclestone usmeril na komisarje dirke, ki so Hamiltonu izrekli premilo kazen za trčenje v izjemno hitrem zavoju.

Bernie Ecclestone meni, da zavoj nikakor ni pripadal Hamiltonu kot to trdi Wolff, saj kako bi potem Maxa zadev c zadnji del dirkalnika in ne v sprednji del.

Če moraš izreči kazen, kar v določenem pogledu ni potrebno, potem to zagotovo ni bila prava odločitev. Če so komisarji dirke morali ukrepati, potem bi morali Lewisu naložiti več kot le kazen desetih sekund. Prejeti bi moral 30 sekund. Lewis v trenutku, ko sta trčila, ni bil v vodstvu. Zavoj ni bil njegov,” je prepričan 90-letnik. “Bil je skoraj za dolžino dirkalnika za Maxom, zaradi tega ga je zadel zadaj in ne spredaj. Deset sekund ni bilo prav, ta kazen ni odgovarjala zločinu,” zaključi Ecclestone.

Nekdanji šef Formule 1 trdi, da je bila kazen Hamiltona premila in zato usmeri kritike na račun komisarjev dirke. Še najbolj so to ponazorili pri ImF1Fan.

  

To je leta 2018 HAMILTON povedal o IZLOČITVI DRUGEGA DIRKAČA iz dirke

Je Toto WOLFF s to IZJAVO že potrdil prihod Georgeja RUSSELLA k MERCEDESU?