in

LONDON ePrix: Jake DENNIS slavil na PRVI dirki na prizorišču ExCeL

Britanski dirkač ekipe BMW Andretti se je najbolje znašel na progi, ki je delno potekala tudi v notranjosti kongresnega centra ExCel.

Po petih letih se je Formula E vrnila v britansko prestolnico, tokrat na prizorišče v okolici in notranjosti kongresnega centra ExCeL na vzhodu Londona. Na progi, ki je delno potekala tudi v notranjosti stavbe ExCel in je zato precej spreminjala na kartodrom, je na koncu slavil domačin Jake Dennis, za katerega je to druga zmaga po Valencii.

Zdelo se je, da bo k zanimivosti dirke doprineslo dejstvo, da je bil zunanji del proge zjutraj še moker, a na koncu vse skupaj ni imelo večjega vpliva na samo dirko. Bolj kot to je na dirko vplivala sama konfiguracija proge, ki praktično ni dopuščala prehitevanj, pa čeprav smo predvsem na račun pomagal, ki jih imajo dirkači na voljo, vseeno videli nekaj prehitevalnih manevrov.

Dirka je potekala v in v okolici razstavišča ExCeL London.

S pole positiona je startal Alex Lynn (Mahindra), ki je v prvi ovinek prišel pred Dennisom, sledil pa jima je Sebastien Buemi (Nissan e.dams). Že prvi krog je prinesel rumeno zastavo, saj se je v ogradi znašel Alexander Sims, oba vodilna pa sta se nato začela oddaljevati od ostalih. Ko je Lynn šel po “napadalni način”, je Dennis izkoristil priliko in prišel v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok.

Na drugo mesto je na koncu uspelo priti Nycku de Vriesu, ki je v zaključku prehitel Buemija in Lynna, tako da so se na stopničkah na koncu zvrstili Dennis, de Vries in Lynn. Vodilni v prvenstvu, Sam Bird, je startal šele z 18. mesta in po trku moral obiskati bokse ter na koncu predčasno končati dirko.

Kljub temu je Bird uspel zadržati dve točki prednosti pred Dennisom v skupnem seštevku, tretji je zdaj Felix Antonio da Costa, tako da je v prvenstvu Formule E še vedno vse odprto. Danes ob treh popoldne je na sporedu še druga dirka na istem prizorišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ČRNI OBLAKI nad letošnjo dirko Formule 1 na JAPONSKEM

LONDON ePrix: Alex LYNN slavil po kazni za Lucasa DI GRASSIJA