in

LONDON ePrix: Alex LYNN slavil po kazni za Lucasa DI GRASSIJA

Tudi drugo dirko v Londonu je dobil domači dirkač, tokrat Alex Lynn, član moštva Mahindra, a šele po kazni, ki je doletela Lucasa di Grassija.

Po petih letih se je Formula E vrnila v britansko prestolnico, tokrat na prizorišče v okolici in notranjosti kongresnega centra ExCeL na vzhodu Londona. Na drugi dirki, ki je delno potekala tudi v notranjosti stavbe ExCel in je zato precej spreminjala na kartodrom, je na koncu slavil domačin Alex Lynn, po tem, ko je bil kaznovan Lucas di Grassi.

Na oder za zmagovalce sta se na koncu povzpela še Nyck de Vries (Mercedes), ki je s tem prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku voznikov in Mitch Evans (Jaguar). Lucasu di Grassiju so po koncu dirke pokazali črno zastavo, ker ni upošteval kazni vožnje skozi bokse zaradi neupoštevanja rumene zastave.

Dirka je potekala v in v okolici razstavišča ExCeL London.

S pole positiona je startal Stoffel Vandoorne (Mercedes), ki je v prvi ovinek prišel pred Oliverjem Rowlandom, sledil pa jima je Alex Lynn (Mahindra). Na dvajsetem startnem položaju je obstal Edoardo Mortara (Venturi), ki pa je nato vseeno lahko startal in hitro pridobil dve mesti, saj sta se zapletla Sims in Blomqvist

Nyck de Vries, za katerim je zelo dober konec tedna, je kmalu prehitel Lynna in prišel na tretje mesto, nekaj kasneje pa je prišel še mimo Rowlanda, ki pa je kmalu udaril nazaj. Nato smo zaradi trkov videl več faz varnostnega avta, drugo izmed njih, ko sta se zapletla da Costa in Lotterer, pa je želel maksimalno izkoristiti Lucas di Grassi, ki je zavil v bokse in se kar naenkrat znašel v vodstvu, a so komisarji odločili, da se ni dovolj ustavil na mestu za menjavo koles, zato je dobil kazen vožnje skozi bokse, ki pa je do konca dirke ni opravil, za kar je bil na koncu “nagrajen” s črno zastavo.

Na koncu je torej zmaga pripadla Alexu Lynnu, pred Nyckom de Vriesom in Mitchom Evansom, za njimi pa so se zvrstili še Frijns, Wehrlein, Günther in Cassidy. Stoffel Vandoorne in Oliver Rowland, ki sta se zapletla v dvoboj in pri tem izgubila lepo število mest, sta končala na 12. oziroma 19. mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LONDON ePrix: Jake DENNIS slavil na PRVI dirki na prizorišču ExCeL

Damon HILL hvali Lewisa HAMILTONA: Nikoli ni naredil še nič NEŠPORTNEGA