in

Konec sezone za FORMULO E: Nyck DE VRIES je postal prvi SVETOVNI PRVAK

Nizozemec je v zadnji dirkaški vikend vstopil kot vodilni, a ne kot glavni favorit, saj je na naslov upalo še dvanajst dirkačev, ki so na zadnji dirki imeli boljše izhodiščne položaje.

Foto: ABB Formula E

Možnosti za de Vriesovo skupno zmago so se močno povečale že na samem začetku dirke, ko je eden klavnih protagonistov za naslov, Mitch Evans, obstal na svojem startnem mestu, v njegov zadek pa je trčil Edoardo Mortara, ki je bil prav tako na spisku možnih kandidatov za naslov. Oba sta bila primorana odstopiti.

Po ponovnem startu za varnostnim avtom je vodstvo prevzel Stoffel Vandoorne, po nekaj metrih pa je podobno usodo kot Evans in Mortara doživel še tretji kandidat za naslov. Jake Dennis je naredil napako pri zaviranju in zapeljal v steno ter tako de Vriesu omogočil pot do naslova. Zadnjo dirko v Berlinu je sicer na koncu dobil Norman Nato pred Oliverjem Rowlandom in Stoffelom Vandoornom.

“Brez besed sem. Začenjam postajati nekoliko čustven,” je po zadnji dirki sezone dejal vidno ganjeni Nyck de Vries. “To je bila vrhunska sezona z vzponi in padci, pravzaprav smo bili vsi v istem čolnu. Tako se je vse odločalo na zadnji dirki.”

Nyck de Vries se je po kaosu na zadnji dirki sezone veselil naslova svetovnega prvaga.

“Danes je bila sreča na naši strani, če gledamo vse, kar se je zgodilo. Vesel sem, da so po tistem incidentu na začetku vsi v redu in da ni prišlo do poškodb,” je nadaljeval prvi uradni svetovni prvak Formule E, saj ima to tekmovanje status svetovnega prvenstva šele od letošnje sezone.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Maverick VINALES podpisal za APRILIO

RIMAC v pogledu vstopa v FORMULO 1 ne zapira vrat