in ,

COULTHARD ogorčen nad izjavami TSUNODE: “S katerega planeta je?”

Ekipa AlphaTauri je pred kratkim podaljšala pogodbo z obema zdajšnjima dirkačema. Za Pierra Gaslya to ni tako čudno, za novinca Tsunodo pa očitno je.

Foto: HB Press

Japonski dirkač je bil namreč nad podaljšanjem pogodbe presenečen, čeprav mu verjetno ni neznano, da za njim stoji Honda. Nekdanji dirkač Formule 1 David Coulthard pa o tem dejstvu ni imel dobre besede.

Mladi japonski dirkač se je na podaljšanjem pogodbe odzval šokirano in priznal, da ni bil navdušen na lastnim nastopom v krstni sezoni Formule 1. Vendar se je Tsunoda vseeno zahvalil ekipi in hkrati opravičil za denar, ki ga je stal zaradi svojih nesreč. V pogovoru za britansko televizijo Channel4, se je Coulthard začudeno odzval: “S katerega planeta je? Mislim, da bi moral spakirati svojo majhno torbo in oditi domov. To ni glas dirkača.

David Coulthard je na dokaj žaljiv način povedal, da Yuki Tsunoda nima kaj iskati v Formuli 1, čeprav njegovega mnenja ne delijo vsi njegovi kolegi – Foto: Bojan Vrbnjak

Coulthardov sogovornik Tom Clarkson ima drugačen pogled in ponuja nekaj odtenkov. “Všeč mi je ta njegova poštenost. Pokaže presenečenje in zares mi je všeč ta njegova poštenost.” Popularni DC, nekdanji dirkač Red Bulla, s tem ne želi imeti opravka. “Na njegovem mestu bi sedaj kupil letalsko karto s popustom. Po koncu sezone 2022 zanj ni več mesta v Formuli 1.”     

EDDIE JORDAN: “Vsi dirkači so polni sranja”

ITALIJANI želijo zbrati denar, da GIOVINAZZI ostane v FORMULI 1