in ,

VN MEHIKE, FP2: Drugi prosti trening prepričljivo VERSTAPPNU

Max Verstappen je bil najhitrejši na drugem prostem treningu za VN Mehike, skoraj pol sekunde pred Valtterijem Bottasom in Lewisom Hamiltonom.

Drugi prosti trening, ki se je začel ob 14. uri po lokalnem času, je potekal v nekoliko toplejšem vremenu kot prvi, saj se je temperatura zraka dvignila na 21 stopinj, temperatura asfalta pa na 44 stopinj Celzija.

Kot že na prvem, smo tudi na drugem prostem treningu bili že na začetku priča “prometnim zamaškom” na stezi in prava umetnost je bila, odpeljati krog brez “motečih elementov” na njej. V prvi fazi so se z izjemo obeh Williamsov na stezo podali vsi ostali, najhitrejši čas pa je z 1:18,8 postavil Verstappen.

V enem izmed naslednjih poskusov je Nizozemec še bistveno izboljšal svoj dotedanji najboljši čas, saj mu je na pnevmatikah srednje zmesi uspelo postavili čas 1:18,2, kar priča o tem, da je steza v primerjavi s prvim prostim treningom postala bistveno hitrejša.

Verstappen je tekom treninga še izboljšal svoj najboljši čas in se kot prvi uspel spustiti pod 1:18,0 ter svoj rezultat na gumah mehke zmesi popraviti na 1:17,1. Na drugi strani je imel Hamilton kar nekaj težav s prometom na stezi, Russell pa je po poznem izhodu iz boksov moral kmalu nazaj v garažo, saj je očitno nekaj narobe z menjalnikom na njegovem Williamsu. Britanec je tako zaključil z današnjim nastopom.

S podobnimi težavami se je ubadal tudi Daniel Ricciardo, ki je uspel odpeljati vsega sedem krogov, preden je parkiral v garažo, na drugi strani pa je nase spet opozoril Mick Schumacher, ki je zasedel 14. mesto in spet za celi dve sekundi prehitel svojega moštvenega kolega Nikito Mazepina.

Mick Schumacher je na drugem prostem treningu postavil 14. čas.

Pred začetkom longrunov se je na drugo mesto uspel vriniti Valtteri Bottas, tretjeuvrščenemu Hamiltonu pa je za ovratnik dihal ljubljenec domačega občinstva, Sergio Perez. Podobno kot na prvem, sta tudi na drugem prostem treningu prva zasledovalca najhitrejše četverice Pierre Gasly in Carlos Sainz.

VN Mehike, FP2 – rezultati:

VN MEHIKE, FP1: Zaprašeni prvi trening BOTTASU in MERCEDESU

Uradno: FORMULA 1 podaljšala pogodbo s KITAJSKO do leta 2025