in

Moto GP PORTIMAO: RDEČA zastava in zmaga Pecca BAGNAIE

Francesco Bagnaia je zmagovalec dirke za VN Algarveja v Portimau, po tem, ko je vodil od starta do rdeče zastave, ki je zaplapolala krog pred koncem.

Italijan je najhitreje potegnil s starta in tako maksimalno izkoristil pole position, ki ga je dosegel na včerajšnjih kvalifikacijah. V prvem ovinku se je pred njegovega moštvenega kolega Millerja uspel prebiti Joan Mir, ki je lahko vsaj približno sledil hitrosti vodilnega Italijana.

Precej slabše je startal novopečeni svetovni prvak Quartararo, ki pa je vseeno uspel napredovati do šestega mesta, se pa v naslednjih krogih dirke ni dogajalo prav veliko, če odštejemo odstopa Danila Petruccija in napake Ikerja Lecuone. Za nekaj akcije je v 12. krogu poskrbel Alex Marquez, ki mu je uspelo prehiteti Jacka Millerja za tretje mesto.

Johann Zarco je izkoristil napako svojega rojaka Quartararoja in se prebil na šesto mesto, a ga je dirkač Yamahe nekaj krogov kasneje prehitel nazaj. Kljub temu aktualni svetovni prvak ni uspel priti do točk, saj je po napaki v 21. krogu zdrsnil in predčasno končal dirko.

Tudi sama dirka se je končala predčasno, saj sta se v pesku znašla Miguel Oliveira in Iker Lecuona, zaradi česar so organizatorji krog pred koncem izobesili rdečo zastavo. Po 23 odpeljanih krogih (od prvotno načrtovanih 25) je tako zmago slavil Bagnaia, drugi je bil Mir, tretji pa Miller. Četrti je bil Alex Marquez, peti Zarco, šesti Pol Espargaro, sedmi pa Jorge Martin. Valentino Rossi je dirko zaključil na 13. mestu. 

MotoGP, VN Algarveja – rezultati:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

TSUNODA prepričan, da ni storil NIČ NAROBE.

Dirka za VN MEXICO CITYJA: Max VERSTAPPEN z zmago v MEHIKI Lewisu HAMILTONU ušel na 19 točk