in ,

VERSTAPPEN in RED BULL sta vedela, da bo težko premagati HAMILTONA

Po besedah Marka Hughesa je bila bitka med Mercedesom in Red Bullom na VN Katarja končana že v petek – seveda v korist ekipe srebrnih puščic.

Foto: HB Press

Medtem ko je Mercedes pokazal, da je v zelo dobri formi, so pri avstrijski ekipi pešali v pogledu hitrosti, da bi otežili delo svojim tekmecem. To so spoznali tudi pri Red Bullu, je povedal za portal The Race.

Novinar omenjenega portala je že pred dirkaškim koncem tedna menil, da sta ekipi ponovno izenačeni, a izkazalo se je, da temu ni tako. “Mercedes je imel veliko hitrejši dirkalnik, ko so se pričele kvalifikacije in Red Bull se ni dobro odzval na nekaj ključnih sprememb,” je o preteklem vikendu zapisal Hughes.

Lewis Hamilton je bil tudi v Katarju premočan za vse tekmece, kar so se še najbolj zavedali pri Red Bullu, zaradi česar Max Verstappen ni tvegal z napadom na dirkača Mercedesa – Foto: HB Press

Toda po mnenju Britanca je tudi Red Bull izkoristil razliko v hitrosti. Max Verstappen zato ni tvegal, da bil premagal Lewisa Hamiltona. “Verstappen in Red Bull, ki sta se zavedala, da ne bosta mogla izzvati Hamiltona ne glede na strategijo, sta igrala na varno karto in sta opravila drugi postanek, s čimer sta Mercedesu omogočila, da so storili enako.

Sezona Formule 1 se nadaljuje čez slabih 14 dni s predzadnjo dirko prvenstva VN Savdske Arabije. Le teden dni pozneje pa je na sporedu finale sezone v Abu Dabiju.      

Toto WOLFF o Lewisu HAMILTONU: Zbudili so LEVA

Pojavil se je novi posnetek: Je MERCEDESOVO zadnje krilce res LEGALNO?