in ,

Zakaj FERNANDA ALONSA nervira delo z MEDIJI

Dirkač ekipe AlpineF1 se sprašuje, čemu tolikšni medijski termini v dirkaškem koncu tedna Formule 1, čeprav dejansko sploh ni toliko za povedati.

Foto: HB Press

Sicer je to del njihove službe, toda tiskovne konference in medijski termini tekom dirkaškega konca tedna Formule 1 zagotovo ne spadajo med najbolj priljubljena opravila dirkačev.

Če bi o tem odločal Fernando Alonso, bi lahko imeli manj teh terminov. “To je zelo, zelo ponavljajoče. To ni proti novinarjem. Gre pač za to, da je Formula 1 zelo odprta za medije. Imamo tiskovno konferenco v četrtek, v petek, soboto dopoldan, soboto popoldan, v nedeljo na paradi dirkačev in v nedeljo po dirki. In dejansko sploh ni nič za povedati,” tako dirkač ekipe AlpineF1. Ker če izvzamemo dvoboj za naslov prvaka med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, po mnenju Alonsa v tej fazi sezone ni veliko snovi za debatiranje.

Fernando Alonso meni, da bi lahko bilo medijskih terminov bistveno manj, saj ni veliko za povedati, vse skupaj pa je zelo dolgočasno in ponavljajoče – Foto: HB Press

Razvoj letošnjih dirkalnikov je že zdavnaj zaključen, cilji in motivacija pa so na vsaki dirki enaki. “Dejansko bi lahko podali enake izjave za Katar, Savdsko Arabijo in Abu Dabi. Meni, da je najbolj zanimiva stvar boj za naslov s Hamiltonom in Verstappnom. Vse drugo je zelo dolgočasno, zelo ponavljajoče. In razumem navijače doma ali moje navijače, kajti prebral sem nekatere stvari, ki se glasijo: ‘V Katarju na stopničke’ ali ‘V Katarju je čas za stopničke’. In rade volje bi odgovorili: ‘Ne, nobenih stopničk ne bo’.

Španec še k temu doda: “Toliko dirk smo odpeljali in smo bili včasih osmi, včasih deveti. To se na zadnjih dirkah ne bo spremenilo. Žal mi, ker moram to povedati.” Istočasno pa Alonso prizna: “Seveda se zgodi več kot to. Z ekipo imamo še veliko dela in se učimo mnoge stvari za naslednje leto. Prav tako preizkušamo nekatere stvari v organizaciji za leto 2022. Torej so to za nas zelo zanimive dirke v zaključku prvenstva. A to raje zadržimo zase.”        

Romain GROSJEAN: Preuranjeni DEBI v F1 leta 2009 je bil NAPAKA

Marc MARQUEZ ima še vedno težave z VIDOM: Nove PREISKAVE v sredini decembra