in ,

Zakaj RED BULL v Katarju ni PEREZU zamenjal motorja?

Kot vemo, Sergiu Perezu na dirki VN Katarja v sobotnih kvalifikacijah ni uspelo, da se uvrsti v zaključni tretji del najboljše deseterice.

Foto: HB Press

Mehičan je moral dirko pričeti z enajstega mesta, ciljno črto pa je prečkal kot četrti. Poraja se vprašanje, ali bi moral Red Bull Perezu vgraditi novi motor, da bi s tem preizkusili, koliko dodatne hitrosti bi ta zagotavljal?

Perez je zgrešil stopničke z dvema postankoma v boksih, saj Red Bull po več poškodbah gum tekom dirke ni želel tvegati. Na koncu pa je ekipa Mercedesu v konstruktorskem prvenstvu odvzela veliko točk, saj je Valtteri Bottas odstopil ravno po poškodovani gumi. Rezultat dirke v Katarju pomeni, da Red Bull sedaj za Mercedesom zaostaja le za pet točk. Še vedno pa ostaja vprašanje, ali ne bi morala ekipa Red Bull v Perezov dirkalnik vgraditi novi motor, čeprav bi to zmanjšalo možnosti v konstruktorskem prvenstvu.

Mnogi se sprašujejo, zakaj Red Bull v Katarju Perezu ni vgradil novega motorja, da bi s tem ugotovili, za koliko je zmogljivejši od starega in s tem bi lahko pomagali Verstappnu, da se na eni izmed zadnjih dirk odloči za novi motor in s tem večjo moč – Foto: HB Press

V Braziliji je Hamilton dobil novi motor z notranjim izgorevanjem, ki je bil očitno hitrejši od njegovega starega motorja. Verstappen zaradi tega na dirki ni imel nobene možnosti. V Katarju je Britanec znova dirkal s starim motorjem, a kljub temu bil znova hitrejši od Verstappna. Postavlja se vprašanje, ali ne bi mogel Red Bull s Perezom preizkusiti, koliko konjskih moči proizvede novi motor. To bi lahko Verstappnu pomagalo na zadnjih dveh dirkah, saj mora za osvojitev naslova dobiti vsaj še eno dirko.          

Se je Max VERSTAPPEN že VDAL? GOVORICA telesa in njegove IZJAVE že pravijo tako…

BOTTAS razkril, zakaj je bil počasnejši: “Imel sem drugačen dirkalnik kot HAMILTON”