in ,

HONDA naj bi za zadnji DVE DIRKI zagotovila VEČ MOČI motorja

Zdi se, da ima Red Bull težave z zadnjim krilcem. Mehaniki redno delajo na Verstappnovem krilcu, ki pri visoki hitrosti trpi zaradi tresljajev. S tem so se ubadali tudi v Katarju.

V svojem novem video posnetku za nemške kolege iz auto motor und sport (AMuS) je novinar Michael Schmidt razpravljal o zadnjih in najnovejših novicah iz paddocka Formule 1.

Po mnenju inženirjev je velika razlika med Red Bullom in Mercedesom verjetno povezana z nastavitvijo dirkalnika. Kot pravi Schmidt, mora Red Bull v pogledu zadnjega krilca bolj gledati nase namesto na Mercedes. V Katarju je moral Red Bull zaradi težav z DRS-om v zadnjem trenutku pred kvalifikacijami zamenjati zadnje krilce iz Monaka, ki ni bilo preizkušeno, kar je logično pomenilo, da uravnoteženost ni bila pravilna. Po mnenju Schmidta je bil Red Bull prisiljen zamenjati krilce, ker je morda želel Mercedes protestirati proti njihovem zadnjem krilcu po kvalifikacijah.

Pri Red Bullu imajo očitno težave z zadnjim krilcem iz Monaka, kar smo lahko opazili tako v Braziliji kot v Katarju. Za zadnji dve dirki naj bi jim Honda omogočila več moči motorja, da se bo lahko Max Verstappen resneje spoprijel s Hamiltonom, ki je od Sao Paula v naletu.

Iz nekega razloga, ekipa ne more rešiti te težave. Mercedes ve, da težave z DRS-dom prinašajo koristi, kot smo to lahko videli v Braziliji z Lewisom Hamiltonom. Bil je diskvalificiran, ker mu je poškodovano, zlomljeno, zrahljano (tukaj je vse več verzij) krilce dalo dodatno hitrost. Mercedes je želel sprejeti previdnostne ukrepe in zagotoviti, da zadnje krilce Red Bulla ni v nasprotju s pravili.

Schmidt pravi, da bo moral Red Bull dati vse od sebe, da bo v Abu Dabiju konkurenčen in imel dirkalnik, ki se bo lahko na stezi boril z Mercedesom. Testiranje novega zadnjega krilca v tej točki sezone ni več smiselno, saj pri Red Bullu obstaja bojazen, da test ne bi bil dober. Na koncu pa Schmidt še doda, da bi morda Honda lahko zagotovila več moči za zadnji dve dirki, čeprav Toto Wolff meni, da naj bi Red Bull več moči uporabil že v Katarju.           

Uradno: KUBICA tudi leta 2022 rezervni dirkač ALFE ROMEO

HAMILTON se primerja z “neizkušenim” VERSTAPPNOM