in

Aleksej POPOV se zelo boji SUPER DOMINANCE v sezoni 2022

Priljubljeni ruski komentator dirk Formule 1 priznava, da ga je zelo strah pred tem, ko šport sedaj v letu 2022 vstopa v povsem novo obdobje.

Ker je epska bitka za naslov prvaka sezone 2021 sedaj končana, se vsa pozornost že usmerja na prihodnje leto, ko pridejo novi dirkalniki s popolnoma novo filozofijo oblikovanja z namenom, da se ustvarijo boljše in tesnejše dirke.

Zelo se bojim prvega leta teh novih pravil,” je za Championat povedal Aleksej Popov, komentator Formule 1 na ruski televiziji Match TV. “Ljudje veliko pričakujejo, ker je Ross Brawn pripravil ta ‘ground effect’. Toda v svojem življenju sem doživel veliko sprememb pravil in vsakič se zgodi, da namesto težkega boja ena oseba pride do določene stvari v sivi coni pravilnika in je sekundo in več spredaj. Takrat se celotna sezona spremeni v to, da vsi ostali boleče poskušajo zmanjšati razliko,” tako Popov.

Ruski komentator Formule 1 Aleksej Popov se boji, da bodo nova pravila sezone prinesla dominanco ene ekipi, kot je to bil primer leta 2009 z ekipo BrawnGP.

In v nasprotju z neverjetno tesno bitko v letošnji sezoni, meni, da bo marsikateremu navijaču težko razčleniti vse večje bolečine zaradi pravil letnika 2022. “Letos smo se navadili na več bojev, dve ekipi za prvo mesto, dve za tretje in dve za peto mesto. Resnično si ne želim, da bi nekdo obvladal Brawnov učinek ground effecta veliko bolje kot drugi. Na žalost pa je moja napoved razočaranje. Bojim se, da bomo znova videli nekakšno super dominanco ene ekipe.

Helmut Marko, glavni svetovalec ekipe Red Bull, pa je videti manj zaskrbljen, saj je za italijanske kolege iz Gazzetta dello Sport povedal: “Menim, da bo leto 2022 še vedno dvoboj med nami in Mercedesom.”          

Tvoj komentar?

Komentiraj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

McLaren v pogledu PRAVILNIKA 2022 pričakuje igro s “TRIKI”

Toto WOLFF: Prihodnjo SEZONO bomo vsi BOLJ SKUPAJ