in ,

WOLFF govori o HAMILTONOVI preteklosti: “Na gokart stezi so ga prizadeli”

Lewis Hamilton je bil zaenkrat v Formuli 1 zelo uspešen, kar nenazadnje dokazuje njegovih sedem naslovov prvaka in številni doseženi rekordi.

V pogovoru za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung je Toto Wolff poudaril, da se je moral Britanec vendarle trdo boriti, da je dosegel motošport.

Po besedah šefa ekipe Mercedes, Hamilton v zadnjih letih ni zaman toliko pozornosti posvečal rasizmu v svetu. Hamilton se je že v mladosti soočal tudi z žalitvami zaradi svoje barve kože in zato čuti odgovornost, da to vedenje odstrani iz sveta. “Kot otroka so ga žalili na gokart stezi. Beli starši so svojim otrokom prepovedali, da bi se družili z njim. To je vsekakor pustilo velike brazgotine v njem,” pravi Wolff.

V času, ko se je ukvarjal še z gokart dirkanjem, so beli starši svojim otrokom prepovedali druženje s Hamiltonom, kot pove njegov šef Toto Wolff – Foto: HB Press

Avstrijec ugotavlja, da Hamilton še vedno črpa veliko moči iz tega obdobja. “Ko prideš iz čustvene Sibirije, je lepo povsod na svetu.” Rasizem Hamiltonu ni preprečil, da doseže vrh v Formuli 1. V karieri je dosegel sedem naslovov svetovnega prvaka, tako kot Michael Schumacher. V lanski sezoni je v Abu Dabiju upal, da bo dosegel osmi naslov, a ga je v zadnjem krogu prehitel Max Verstappen. Sicer ima Hamilton veljavno pogodbo za sezoni 2022 in 2023, vendar se je Britanec od Abu Dabija naprej zavil v molk.   

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

George RUSSELL pričakuje, da mu v SEZONI 2022 ne bo lahko

Mick SCHUMACHER: Veselim se SEZONE 2022, ker bo avto končno PRILAGOJEN mojim ŽELJAM