in ,

HAAS v Barcelono ne bo pripeljal nobenih IZBOLJŠAV

V nasprotju številnih ekip so se pri Haasu odločili, da na prihodnjo dirko ta konec tedna v Barceloni ne pripeljejo nobenih izboljšav, kot je izdal šef ameriškega moštva Günther Steiner.

Mick Schumacher (na sliki) in Kevin Magnussen bosta morala na naslednje izbloljšave dirkalnika še počakati, tako da bosta vsaj štiri ali pet dirk nastopila z aktualno verzijo dirkalnika - Foto: HB Press

Pri Ferrariju so se na prvih petih dirkah sezone 2022 odrekli izboljšavam, toda v Barceloni se bodo pojavili z novimi deli dirkalnika, kar je potrdil tudi šef ekipe Mattia Binotto. Tudi Red Bull, ki je že izboljševal svoj dirkalnik, v Španijo prihaja z novimi deli.

Ekipa Haas pa se je za šesto dirko sezone na stezi Circuit de Barcelona-Catalunya odrekla izboljšavam. Sicer šef moštva Günther Steiner pravi: “Španija je običajno očitna izbira za uvedbo izboljšav in menim, da bodo to storili pri mnogih ekipah. Seveda ne vem, kako velike bodo in kaj bodo prinesle v pogledu zmogljivosti dirkalnikov. Toda mi smo se odločili, da z nadaljnjim razvojem našega dirkalnika nekoliko počakamo,” poudarja 57-letnik.

Günther Steiner, šef ekipe Haas je izdal, da v Barcelono ne prinašajo nobenih izboljšav, te naj bi prišle šele čez štiri dirke. Sam pravi, da lahko iz dirkalnika izvlečejo še dovolj – Foto: HB Press

Razlog pa je preprost: “Menim, da lahko tudi brez izboljšav izvlečemo veliko iz dirkalnika. Po štirih ali petih dirkah bomo uvedli dober večji paket izboljšav, ki nam vlivajo samozavest. In kaj bodo storili pri drugih ekipah, tačas še ne vem. V ponedeljek bomo zagotovo vedeli več,” še zaključi Južni Tirolec.                        

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

A je Fernando ALONSO iz Formule 1 prestopil v MotoGP k ekipi APRILIA?

ASTON MARTIN se je v Barceloni pojavil s kopijo RED BULLA RB18