in ,

INDY 500: Marcus ERICSSON letošnji zmagovalec dirke vseh AMERIŠKIH dirk

Marcus Ericsson je zdržal napade dirkača McLarna, Pata O’Warda in zmagal na dramatični dirki za 500 milj Indianapolisa.

Marcus Ericsson, nekdanji dirkač Formule 1, je zmagovalec letošnje izvedbe dirke Indy 500, saj mu je v zadnjih treh krogih uspelo odbiti napade McLarnovega mladeniča Pata O’Warda. Šved, ki je v F1 vozil za Caterham in Sauber, je vodil proti koncu dirke, a je rdeča zastava nekaj krogov pred koncem njegovo prednost izničila.

“Zdaj jih obožujem,” se je pošalil Ericsson, ko so ga spomnili, da ni bil ljubitelj ovalov, ko se je leta 2019, ko ni dobil sedeža v Formuli 1, preselil v Indy. Šved je vozil svojo dirko in izkoristil napako Scotta Dixona, ki je dobil kazen vožnje skozi bokse, ker je bil v njih pred tem prehiter.

Ericsson je postal šele drugi švedski voznik, ki je kdaj zmagal na slavni dirki, ciljno črto pa je prečkal tik pred O’Wardom, po hudem boju v zadnjih treh krogih. Mehičan se je v zadnjem krogu resda znašel ob boku s Švedom, a ga ni uspel prehiteti in je končal na drugem mestu.

Na tretje mesto se je uvrstil brazilski veteran Tony Kanaan, od nekdanjih dirkačev Formule 1 pa je bil Alexander Rossi peti, Juan Pablo Montoya enajsti, Takuma Sato pa je z zaostankom kroga končal na 25. mestu. Romain Grosjean in Callum Ilott nista končala dirke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MotoGP MUGELLO: Suverena zmaga Pecca BAGNAIE

FERRARIJEVA pritožba čez RED BULL je bila zavrnjena