in , ,

Lastniki BUGATTIJEV pokazali svoje bogastvo na najbolj KRIČEČI evropski turneji

Turneja je na francoske in španske ceste privabila vrsto modelov Veyron, Chiron in Divo.

Lastniki vozil Bugatti Veyron in Chiron so zelo, zelo bogata druščina in številni izmed njih so se pred kratkim zbrali v francoskem delu Baskije, kjer je podjetje organiziralo turnejo European Grand Tour. Dogodek si predstavljajte kot Bugattijev ekvivalent dirki Gumball 3000, vendar z veliko več prestiža in brez norčij.

Letošnjega dogodka se je udeležilo kar 28 Bugattijevih najboljših novodobnih avtomobilov, vključno z modeli Veyron, Chiron, Divo in celo edinstvenim Chironom Profilée, ki je bil letos na javni dražbi prodan za neverjetnih 9,79 milijona evrov (10,6 milijona dolarjev).

Dogajanje se je začelo v francoskem mestu Biarritz in prenočitvijo v hotelu Hôtel Du Palais, ki ga je sredi 19. stoletja zgradil Napoleon III. in je služil kot poletna rezidenca njegove žene. Flota neverjetnih hiperavtomobilov se je nato podala na pot, se zapeljala okoli Biskajskega zaliva, nato pa se odpravila v Španijo in se ustavila v muzeju Chillida Leku. Kasneje se je ekskurzija nadaljevala po pobočjih okoli zaliva, nato pa so se udeleženci vrnili v Hôtel Du Palais.

Drugi dan so se udeleženci odpravili proti atlantskim Pirenejem na prelaz Roncevaux, se ustavili v Etxarri Aranatz za kosilo, nato pa prečkali vrhove Francije in Španije do naslednjega postanka v hotelu Marqués De Riscal v vinorodni deželi La Rioja Alavesa.

Čeprav domnevamo, da le redki lastniki vozil Bugatti svoja vozila kdajkoli odpeljejo na dirkališče, je ekskurzija vključevala postanek na dirkališču Navarra Circuit, kjer so lahko svoje avtomobile potisnili do skrajnih meja. Izlet se je končal naslednji dan z zadnjo vožnjo po Baskiji in postankom v Guggenheimovem muzeju v Bilbau.

Nabor Bugattijevih modelov, ki so sodelovali na dogodku, je izjemen. Medtem ko je bil Chiron Profilée nedvomno vrhunec, so bili med drugimi primerki, ki so pritegnili pozornost, tudi živo rumeni Divo in enkratni Veyron Grand Sport Vitesse v modri barvi, ki so jo navdihnili Transformerji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PEUGEOT 2008 in Hyundai KONA: Primerjava dveh KRIŽANCEV

Hyundai in Kia predstavljata INOVATIVNI pogonski sistem “UNI WHEEL”