in ,

Lando NORRIS slavil na virtualnem debiju v seriji IndyCar

Kos mu nista bila niti veteran serije IndyCar, Will Power, niti Norrisov moštveni kolega Pato O’Ward. Pri svojem debiju na virtualnih IndyCar dirkah se je Norris na začetku dirke zavrtel, potem pa se začel prebijati v ospredje in na koncu zmagati. Virtualna dirka je sicer potekala na dirkališču Circuit of the Americas v Austinu, ki jo dirkač McLarna seveda dobro pozna tudi iz prvenstva formule 1.

»Vse skupaj ni bilo niti slučajno enostavno, na začetku sem storil veliko napako,« je za NBCSN po koncu virtualnega izziva povedal Norris in dodal: »Res je bila trda tekma, še posebej me je namučil Pato na koncu, saj je imel bistveno manj obrabljene gume.«

Dirkač McLarna je slavil kljub napaki v prvem delu dirke.

Lando Norris je svojo kakovost v virtualnem dirkanju na platformi iRacing dokazal že v kvalifikacijah, saj je osvojil pole position, zelo hiter pa je bil tudi na prostih treningih. Suvereno je vodil tudi na začetku dirke, po postanku v boksih pa se je kmalu spet prebil v prvo peterico, a je v zadnjem ovinku pred startno-ciljno ravnino izgubil oprijem in se zavrtel.

Njegove napake ni uspel izkoristiti Will Power, ki je nekaj časa vodil, a se je prav tako zavrtel in izgubil vodstvo. Na prvem mestu se je tako znašel McLarnov voznik v seriji IndyCar, Patricio o’Ward, ki pa je na koncu moral priznati premoč Norrisu.

Komentiraj

Loading…

0

Šef McLarna ZAK BROWN stopnjuje spor s FERRARIJEM

Presenetljiva podobnost KIMIJA RAIKKONENA in FERNANDA ALONSA