in ,

McLAREN razkril barve Alonsovega dirkalnika za INDY 500

Danes je ekipa Arrow McLaren SP razkrilla barve Alonsovega dirkalnika, s katerim se bo boril za zmago in Triple Crown.

Špančev dirkalnik ne bo pričakovano papaja oranžne barve. Glavni sponzor je hipotekarno podjetje Ruoff Mortgage, zato so barve belo, črno in zelene. Da pa gre za Mclaren, pa bodo razkrivala vzratna ogledala, ki bodo obarvana v Mclarnove oranžne barve.

Alonso bo letos že tretjič lovil zmago na dirki Indy 500. Prvič je leta 2017, ko je bil na 5. mestu, 27 krogov pred koncem, odpovedal Hondin motor. Takrat je na dirki Formule 1 v Monaku, ki je potekala isti dan, namesto njega v dirkalnik sedel Jenson Button.

Lani je poizkusil spet, a se na dirko sploh ni kvalificiral, saj so Mclarnovi tehniki imeli veliko težav z nastavitvami dirkalnika.

Arrow Mclaren SP #66. Foto: fernandoalo_odicial@instagram

Alonso je ob predstavitvi dirkalnika na svojem Instragram računu povedal: »Končno smo razkrili barve dirkalnika. Dirkalnik je zelo lep. Verjamem, da bo na dirkališču še lepši. Komaj čakam, da ga vidim. Indy 500 je ena najboljših, če ne najboljša dirka na svetu. Komaj čakam, da se vrnem na dirkališče in v dirkalnik

Fernando o svojem novem orodju.

Letos McLaren sodeluje z ekipo Schmidt Peterson Motorsports in Chevroletom. Zato so pričakovanja seveda veliko večja. Ekipo bosta poleg Alonsa sestavljala še Pato O’Ward in Oliver Askew.

Arrow Mclaren SP #66. Foto: fernandoalo_odicial@instagram

Če poznamo Fernanda vemo, da je njegov cilj letos zmaga in nič drugega. Glede svoje prihodnosti, pa se Španec še ni razjasnil. Jasno je le, da ne bo več dirkal v WEC. Rally in Formula 1 pa sta še zmeraj na njegovem seznamu, a seveda le ob predpostavki, da dobi zmagovalno »orodje«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Damon HILL: Nikoli nisem URINIRAL v dirkalniku

FERRARI z aerodinamičnimi izboljšavami šele na HUNGARORINGU