in

Theo POURCHAIRE: Podprvak Formule 3 bo v Bahrajnu debitiral v FORMULI 2

Sedemnajstletni Francoz Theo Pourchaire bo čez mesec in pol debitiral na zadnjih štirih dirkah sezone Formule 2, ki bodo v Bahrajnu.

Pourchaire je član Sauberjevega podmladka (Sauber Junior Academy), ekipe, ki sicer tekmuje v F1 pod imenom Alfa Romeo, za njim pa je kratka, a impresivna kariera. V prvenstvih enosedov je debitiral leta 2018, vozil je francosko Formulo 4. Zmagal je v mladinskem prvenstvu te kategorije, nato pa leta 2019 osvojil nemški ADAC F4 pred mladincem Red Bulla, Dennisom Haugerjem in Ferrarijevim upom, Arthurjem Leclercem, mlajšim bratom Charlesa Leclerca.

Letos je debitiral v Formuli 3 in znova navdušil – pri komaj 16 letih je dosegel prvo zmago, do konca sezone pa je še enkrat zmagal in v tesnem boju za naslov zaostal le tri točke za prvakom F3, Oscarjem Piastrijem.

Theo Pourchaire s pokalom za zmago na drugi dirki Formule 3 v sklopu VN Štajerske v Spielbergu.

“Veseli smo, da lahko tako izjemno nadarjenemu mlademu vozniku omogočimo prve korake v Formuli 2. Theov talent je nesporen. Uspeh, ki ga je dosegel v svoji kratki karieri, govori sam zase. Navdušeni smo nad njegovim debijem v Bahrajnu. V prejšnjih letih je že večkrat dokazal, da se lahko hitro prilagodi na zahteve nove kategorije,” je o mladem Francozu z izbranimi besedami govoril Thomas Strick, šef ekipe HWA.

Komentiraj

Loading…

0

ALBON ima dve dirki, da dokaže, da si zasluži sedež RED BULLA v sezoni 2021

MERCEDES bo podprl RED BULL pri zamrznitvi MOTORJEV