in

Molly TAYLOR bo vozila za ekipo ROSBERG EXTREME RACING

Ekipa Nica Rosberga za prvo sezono serije električnih športnih terencev Extreme E je kompletna. Molly Taylor se bo za volanom izmenjevala z Johanom Kristofferssonom.

Kot četrta od devetih ekip za uvodno sezono serije Extreme E je Rosberg Extreme Racing (RXR) razkril svojo vozniško postavo. Teden dni po tem, ko je bil trikratni in sedanji svetovni prvak v reli krosu Johan Kristoffersson predstavljen kot moški del vozniškega dvojca RXR, zdaj sledi, da je Molly Taylor prevzela ženski del.

Dvaintridesetletna Avstralka je doslej edina ženska, ki je osvojila naslov v avstralskem državnem prvenstvu v reliju, kar ji je uspelo leta 2016. Takrat 28-letna voznica ni bila le prva ženska, ampak tudi najmlajša prvakinja v zgodovini avstralskega prvenstva v reliju.

Dvaintridesetletna Avstralka se lahko pohvali z državnim naslovom v reliju.

Poleg tega je Molly Taylor ena izmed 27 žensk, ki so se udeležile vsaj enega kroga svetovnega prvenstva v reliju (WRC). V njenem primeru to pomeni skupno štirinajst startov v prvenstvu WRC med leti 2011 in 2016. Zdaj je Avstralka pred novo nalogo v dirkalni seriji električnih športnih terencev Extreme E, ki jo je ustanovil Alejandro Agag.

“Neverjetna čast se je pridružiti ekipi Rosberg Xtreme Racing v Extreme E. Zelo sem navdušena nad to novo dogodivščino in se veselim ponovnega mednarodnega dirkanja,” je ob predstavitvi povedala Molly Taylor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Daniil KVJAT: Formula 1 je KRUT ŠPORT, kjer ima POLITIKA pomembno VLOGO

Ali bo McLAREN leta 2023 vstopil v FORMULO E?