in

Čudežni deček Theo POURCHAIRE bo letos nastopal v Formuli 2

Theo Pourchaire, ki je lani na štirih dirkah že okusil dirkanje v Formuli 2, bo letošnjo sezono v tem tekmovanju odpeljal v celoti.

Theo Pourchaire je še korak bližje Formuli 1. Sedemnajstletnik bo v novi sezoni Formule 2 nastopal za ekipo ART Grand Prix, ki si je nazadnje leta 2019 z Nyckom de Vriesom zagotovila naslov prvaka v tem tekmovanju. Pourchaire je za ART vozil tudi v Formuli 3.

Francoski “čudežni deček” ima za sabo pravi meteorski vzpon v različnih serijah formul. Leta 2018 je debitiral v francoskem prvenstvu Formule 4, a je bil še premlad, da bi se lahko uradno boril za naslov. Kljub vsemu je zabeležil eno zmago in premočno slavil med sovrstniki v Junior programu tekmovanja. Leto kasneje je postal prvak nemške Formule 4.

Lani je postal najmlajši voznik vseh časov, ki je kdaj koli zmagal na dirki Formule 3. Naslov je proti Oscarju Piastriju po dveh zmagah v minuli sezoni zgrešil za vsega tri točke. Nato je dobil priložnost, da okusi še dirkanje v Formuli 2, saj je v Bahrajnu na štirih dirkah nastopil za moštvo HWA.

“Vesel sem, da lahko nadaljujem z ekipo ART Grand Prix,” pravi Pourchaire. “Ekipa mi je dala priložnost, da se dokažem v Formuli 3, zdaj pa me pelje na prag Formule 1, saj bom lahko nastopal v Formuli 2. Moji cilji za novo sezono se s tem niso spremenili, saj se vedno želim boriti za sam vrh. Ker bom najmlajši med dirkači Formule 2, bo seveda potrebno nabrati tudi izkušnje.”

Vodja ekipe ART, Sebastien Philippe, je dodal: “Theov napredek je neverjeten. Poleg končnega rezultata v Formuli 3 je moštvo navdušil s svojim napredkom v izjemno močni konkurenci. V še eni sezoni v Formuli 3 se ne bi mogel naučiti ničesar novega. Formula 2 je naslednji logični korak našega sodelovanja.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ANDREA DOVIZIOSO pripravljen zamenjati MARQUEZA

WOLFF se postavi za VETTLA: Razmere pri FERRARIJU so se poslabšale