in ,

Težko bo premagati MERCEDES v sezoni po njihovem najboljšem dirkalniku HIBRIDNE DOBE

Tako pravi Christian Horner, šef ekipe Red Bull, ki se letos sooča z zastrašujočo nalogo. Pričakuje se, da bodo edini, ki lahko Mercedesu otežijo življenje.

Foto: HB Press

Ali bomo letos imeli razburljivo prvenstvo, bo v veliki meri odvisno od njih. Christian Horner, šef ekipe Red Bull, z veseljem prevzame to vlogo, vendar v isti sapi tudi zmanjšuje pričakovanja.

To je storil v nedavnem intervjuju za Autosport Magazine, kjer je večkrat ekipo Mercedes omenil kot letošnjega glavnega favorita. Pri tem se je skliceval na prevlado Mercedesa od začetka hibridnega obdobja Formule 1 in verjame, da se bo ta njihova dobra forma verjetno nadaljevala tudi letos. Vendar pa tudi lastno ekipo opogumlja. “Mislim, da smo bili najbolj dosledni izzivalec v zadnjih sedmih letih. V šestih od teh sedmih let, pa nam je uspelo zmagati na dirkah,” je dejal Horner, ki želi letos končno zakrpati luknjo do Mercedesa.

Christian Horner, šef ekipe Red Bull poudarja, da želijo letos zakrpati luknjo do Mercedesa, a priznava, da bo to zelo težko, sploh po njihovem najboljšem dirkalniku v obdobju hibridne dobe W11.

S tem so pričeli že v drugi polovici lanske sezone, a glede na formo Mercedesa v sezoni 2020 meni, da bo to za Red Bull zelo težka naloga. “Upam pa, da bomo z uporabo lekcij, ki smo se jih naučili v lanskem letu, sposobni izvajati bolj vzdržen pritisk na Mercedes in jih resneje izzvati, kajti tudi letos bodo nedvomno izjemno močni in glavni favoriti za končni uspeh, še posebej zaradi dirkalnika lanske sezone, ki je bil verjetno njihov najboljši v hibridni dobi,” je še dodal Horner in se pri tem skliceval na srebrno puščico sezone 2020 z imenom W11.        

Komentiraj

Loading…

0

ALFA ROMEO C41 predstavljen v VARŠAVI

MARQUEZ in ESPARGARO predstavila letošnje barve REPSOL HONDE