in ,

FRANZ TOST: ASTON MARTIN ni tako dober

Po besedah Franza Tosta, šefa ekipe AlphaTauri, letošnji dirkalnik Aston Martina ni tako dober, kot so si mnogi predstavljali pred sezono.

Foto: HB Press

Za Sebastiana Vettla, ki se pridružil nekdanji ekipi Racing Point, potem ko ga je Ferrari postavil pred vrata, so mnogi dejali, da se je vrnil v srečno okolje, v katerem bo lahko znova našel k stari formi.

Toda Vettel je imel v Bahrajnu velike težave. “V dirkalniku se ne počutim domače. Številne stvari se borijo proti meni in ne morem se osredotočati na dirkanje,” je 33-letnik po uvodni dirki povedal za nemško televizijo RTL. “Skrbeti moram za veliko stvari. Nekateri drugi so bili dve sekundi hitrejši.” Po lanski polemiki okrog roza Mercedesa in zmagi Sergia Pereza v tem dirkalniku, so mnogi napovedovali, da bi se lahko Vettel v letošnji sezoni vmešal tudi za zmage.

Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri je povedal, da dirkalnik Aston Martina letos ni dober, kot je to bil primer lani z njegovim predhodnikom RP20, ko se je ekipa še imenovala Racing Point.

Teorija je eno, resničnost pa drugo,” je za Sport1 povedal Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri. “V resnici dirkalnik ni tako dober. Na zadnjem delu je zelo nestabilen.” Vendar Avstrijec meni, da ima Vettel še vedno čas, da se vrne nazaj k svoji nekdanji hitrosti. “S svojimi izkušnjami lahko moštvo pripelje naprej. Ve, kako zmagovati na dirkah in kako se osvajajo naslovi prvaka,” tako Tost.

Alonso: Dirkači, ki so zamenjali ekipo, potrebujejo več časa

Tudi Fernando Alonso, ki se je letos vrnil v Formulo 1 po dveh letih odsotnosti, pravi, da se še vedno počasi prilagaja hitrosti v Formuli 1. “Mislim, da vsi dirkači, ki so zamenjali ekipo – Carlos Sainz, Daniel Ricciardo in Sebastian Vettel – potrebujejo več časa,” je Španec sejal za DAZN. “Vettel se mora navaditi na dirkalnik, Ricciardo se privaja na zavore, Carlos pa na nekaterih dirkah ne bo na 100 odstotkih, zato si predstavljajte, da to pomnožimo z dvema letoma in pol odsotnosti,” doda Alonso.

Fernando Alonso, ki se je po dveh letih vrnil v Formulo 1, je priznal, da se še vedno počasi prilagaja na hitrost Formule 1 in doda, da vsi dirkači, ki so menjali ekipo, potrebujejo več časa, da se prilagodijo na dirkalnik in na novo sredino – Foto: HB Press

Pri Vettlu še igra vlogo tudi dejstvo, da v primerjavi z Alonsom in Sainzem sam ni mogel testirati v dve leti starem dirkalniku ekipe, ker ga ta preprosto nima. In če še prištejemo tehnične težave na testiranjih, bodo besede Alonsa še kako držale, da bo potreboval več časa za privajanje na celoten dirkalnik.        

VERSTAPPEN in HAMILTON ne razumeta spremembe omejitve steze v BAHRAJNU

ECCLESTONE pogreša staro FORMULO 1: Svet se je SPREMENIL