in

NORRIS ne razume, zakaj je moral VERSTAPPEN vrniti mesto

Foto: HB Press

Verjetno bosta imela spektakularno prvenstvo 2021, toda Verstappnovo prehitevanje Hamiltona v četrtem zavoju je prav tako tudi pod drobnogledom Landoa Norrisa.

Dirkač ekipe McLaren je v Bahrajnu odpeljal odlično dirko. Britanec je štartal s petega mesta, ciljno črto pa je na koncu prečkal kot četrti. To je za mladega dirkača odličen začetek sezone. Norris ni mogel sodelovati povsem pri vrhu, kjer sta se Hamilton in Verstappen borila za zmago. Po mnenju Britanca je imel Verstappen tam prednost. Ob ogledu posnetka Maxovega prehitevanja, je Norris opazil naslednje. “Max je že bil rahlo spredaj.

Max Verstappen je bil po dirki zelo razočaran nad drugim mestom. Lando Norris pa nikakor ne razume, zakaj je moral dirkač Red Bulla vrniti mesto Hamiltonu, če je bil rahlo spredaj – Foto: HB Press

Zaradi prekrmarjenja je zašel s steze, a je že bil spredaj in je že izvedel akcijo. Lahko bi zmanjšal plin, da bi dobil nadzor nad dirkalnikom, potem pa bi znova izgubil prednost,” je Norris povedal na svojem Twitch kanalu, kjer je menil, da je prednost v zavoju že odločilna v dvoboju. Navezal se je tudi na svoj dvoboj s Charlesom Leclercom. “Tukaj je Charles spredaj, zato ima nadzor nad zavojem. Tu moram zmanjšati plin, ker bom drugače zunaj,” je Norris opozoril na razliko z Verstappnovo akcijo.     

Velika prenova MELBOURNA: Krog v ALBERT PARKU bo 5 sekund HITREJŠI

WATT: Če vprašate mene, VETTEL v sezoni 2022 ne bo več v FORMULI 1