in

Michael ANDRETTI: Zanimanje za nakup ekipe FORMULE 1 – V igri Haas, Alfa Romeo in Williams!

Nekdanji dirkač Formule 1 in današnji lastnik ekipe Michael Andretti se skriva svoje želje, da bi prevzel ekipo Formule 1. Američan pa istočasno pojasni, da je do te točke še dolga pot.

Alfa Romeo, Williams in predvsem Haas so ekipe, me katerimi bi lahko eno prevzel Michael Andretti - Foto: HB Press

Ali bo v Formulo 1 kmalu vstopilo drugo moštvo iz ZDA? Ali pa bo Michael Andretti prevzel ekipo od rojaka Genea Haasa? To še ni znano, nekaj pa je gotovo: Dirkač ekipe McLaren iz leta 1993 in lastnik moštva Andretti Autosports kaže resno zanimanje za prevzem ene izmed obstoječih ekip.

Kolegi iz portala Racer.com poročajo, da se Andretti ne pogovarja le z lastnikom ekipe Geneom Haasom o morebitnem prevzemu moštva. Kot druga dva pogajalska partnerja sta navedeni tudi ekipi Alfa Romeo in Williams. Moštvo iz Hinwila že od leta 2016 naprej spada pod okrilje investicijskega podjetja Longbow Finance SA, tradicionalna ekipa iz Grovea pa se je morala po dolgih letih finančne in športne krize prodati podjetju Dorilton Capital.

Michael Andretti je potrdil zanimanje za vstop v Formulo 1, kjer bi ubral lažjo pot prevzema ene izmed obstoječih moštev, vendar poudarja, da je pot do tja še dolga.

58-letni Andretti je kolegom iz Racer.com potrdil svoje zanimanje, istočasno pa je opozoril: “Bilo bi sijajno, vendar je še dolga pot, da bo vse to tako daleč. Če se bo pokazala prava priložnost, potem bomo vse stavili na to, da jo zagrabimo. Vendar še nismo tako daleč.Andretti sodeluje v nekaterih drugih dirkalnih serijah s šefom McLarna Zakom Brownom, na primer v avstralski GT seriji Supercars in v Extreme E. Poleg tega je ekipa Andretti Autosport v seriji IndyCar in Indy Lihgts prisotna s štirimi dirkalniki. Prav tako tudi z dvema dirkalnikoma v Formuli E in v seriji IMSA WatherTech SportsCar Championship nastopa v kategoriji LMP3.                 

Tvoj komentar?

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Valentino ROSSI bi lahko s POVABILOM v prihodnji sezoni NASTOPIL v MotoGP

BOTTAS upa na posodobitve: DIRKALNIK se ne razvija več