in ,

ANDRETTI pred prevzemom SAUBERJA in vstopom v FORMULO 1?

Michael Andretti naj bi se zanimal za vstop v Formulo 1 in po navedbah medijev v ta namen sledi prevzemu ekipe Sauber, ki tačas nastopa pod imenom Alfa Romeo.

Foto: HB Press

Ali bo v Formulo 1 vstopilo naslednje veliko ime iz ameriškega motošporta? Že konec avgusta smo poročali, da se Michael Andretti zanima za Formulo 1 in da bi lahko v kraljevi razred motošporta vstopil s prevzemom ene izmed zdajšnjih ekip. Takrat so se omenjale Williams, Haas in Alfa Romeo.

Kolegi iz RaceFans pa sedaj poročajo, da naj bi se nekdanji dirkač Formule 1 in prvak serije IndyCar Michael Andretti nahajal pred prevzemom ekipe Sauber, ki nastopa pod imenom Alfa Romeo. Sin prvaka Formule 1 Maria Andrettija naj bi prevzel 80 odstotkov podjetja Islero Investments, ki stoji za ekipo Sauber. Američan naj bi v ta namen plačal 350 milijonov evrov, s čimer bi si zagotovil nadzor nad družbama Sauber Motorsport in Sauber Engineering. Že marca letos je bilo ustanovljeno novo podjetje Andretti Acquisition Corporation.

Michael Andretti želi s prevzemom ekipe vstopiti v Formulo 1 in tukaj se v zadnjem času vse več omenja Sauber, ki tačas nastopa pod imenom Alfa Romeo.

Tiskovni predstavnik Andrettija je septembra potrdil zanimanje za vstop v Formulo 1. “Dirkalni šport je v vseh oblikah naša strast in nikoli ne reci nikoli. Če bo obstajala možnost, da se ime Andretti vrne v Formulo 1, bi to storili.” Vendar so takrat poudarili: “Tačas nam v naročje ni padla nobena možnost in naše osredotočenje ostaja na naših sedmih tekmovalnih disciplinah.Andretti je v ameriškem motošportu veliko ime in prava dirkaška industrija. Andretti Autosport je dejaven v IndyCar, Indy Lights, Formuli E, Extreme E, dveh kategorijah serije IMSA in avstralski seriji Supercars. In kmalu tudi v Formuli 1?

Družina Andretti je v ameriškem motošportu veliko ime in industrija, saj nastopajo v sedmih različnih dirkalnih kategorijah. Se bo kmalu pridružila še osma?

O tem ne morem ničesar povedati. To ni v moji pristojnosti. Sem poslovni direktor in šef ekipe. Takšni pogovori se ne vodijo z menoj, temveč z delničarji. Zaradi tega se mora vprašanje usmeriti na delničarje,” se je pred vprašanjem o teh govoricah v Turčiji branil Frederic Vasseur, šef ekipe Alfa Romeo. Investirati v obstoječo ekipe je tačas najlažja pot v Formulo 1. Na eni strani imaš potrebno infrastrukturo, po drugi strani pa si prihraniš pregrešno drago “vstopnino” v Formulo 1, ki znaša 200 milijonov evrov in ki jo morajo plačati ekipe, ki na novo vstopajo v kraljevi razred motošporta.

Frederic Vasseur, šef ekipe Alfa Romeo, se je moral v Turčiji zagovarjati in braniti pred vprašanji okrog govoric glede prevzema Sauberja s strani Andrettija. – Foto: HB Press

Okrog Sauberja smo v preteklih letih vedno znova slišali govorice o prevzemu in menjavi lastnika. Leta 2016 je ekipo kupilo švedsko investicijsko podjetje Longbow Finance. Švicarska ekipa od leta 2019 v Formuli 1 nastopa pod imenom Alfa Romeo, s katerimi so pred nekaj meseci podaljšali sodelovanje. Za prihodnje leto pa imajo v pogledu dirkaške zasedbe uradno potrjenega le Valtterija Bottasa.                             

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

VN TURČIJE, FP2: Popoldanski trening z novim rekordom steze HAMILTONU

Ralf SCHUMACHER: Hamilton je bil nervozen, ker je VERSTAPPEN v Sočiju opravil dobro delo