in

FORMULA 1 predstavlja svoje nove LOGOTIPE

Še vedno je veliko kritikov, od katerih je mogoče prebrati ali slišati, da je Formula 1 šport, ki onesnažuje okolje in ni več primeren času.

In to čeprav so veljaki Formule 1 s hibridnimi motorji že naredili velik korak naprej. In za celotno organizacijo Formule 1 je to zadosten razlog, da še bolj izpostavi svoj trajnostni značaj.

Od tega dirkaškega vikenda VN Sao Paula bo Formula 1 imela nove logotipe in grafike, ki bodo pokazali, da upoštevajo te težave. Logotipi bodo vidni kot televizijska grafika, vendar pa tudi v paddocku, boksih in bivalnikih. Novi logotip ima zeleno ozadje in poleg tega še slogan “powered by hybrid since 2014“.

Novi zeleni logotip “zelene” Formule 1, ki bo viden na stezi in televiziji od dirkaškega vikenda v Braziliji – Foto: Liberty Media

Formula 1 poudarja, da so njihovi motorji najučinkovitejši na svetu, s toplotnim izkoristkom 52%. Kraljevi razred motošporta tudi nenehno napreduje v prizadevanju za večjo trajnost. Na primer od leta 2022 naprej bo Formula 1 uporabljala bolj trajnostno gorivo E10. Obstajajo tudi načrti za uvedbo naslednje generacije agregatov leta 2025, ki ji bo poganjalo 100% obnovljivo gorivo. Formula 1 ima velike cilje. Leta 2030 želi imeti ničelno stopnjo CO2 emisij. Leta 2025 morajo biti vse dirke trajnostni dogodki in morajo kompenzirati svoje emisije CO2.       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN SAO PAULA – s SPRINT DIRKO: Urnik, vreme in zmesi gum

Valentino ROSSI: Po koncu sezone z DVEH na ŠTIRI kolesa