in

WRC Rally MONZA: Sebastien OGIER še OSMIČ svetovni prvak!

Sebastien Ogier je s težko priborjeno zmago v Monzi še osmič v zadnjih devetih letih postal svetovni prvak v reliju.

Voznik ekipe Toyota, Sebastien Ogier, je svetovni prvak v reliju za sezono 2021. Francoz je v nedeljo ob koncu svoje kariere kot redni voznik v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC) zmagal na reliju v italijanski Monzi, s čimer se je še osmič v devetih letih okronal za prvaka WRC.

Za Ogierja je bila to 54. zmaga na 169. reliju za svetovno prvenstvo in tudi 200. zmaga francoskega voznika v svetovnem prvenstvu. Na drugo mesto se je uvrstil njegov moštveni kolega in edini preostali tekmec za naslov, Elfyn Evans, ki pa se je moral tako kot lani zadovoljiti z naslovom podprvaka.

V cilju je bil Ogier sredi vsega slavja nekoliko zmeden. “Smo zmagali na reliju ali ne?! V vsem navdušenju sploh nisem slišal, kaj je Kaj Lindström, vodja ekipe, rekel po radiu. Ne vem, kaj naj rečem – to je neverjetno.”

Sebastien Ogier je v zadnjih devetih sezonah osvojil kar osem naslovov svetovnega prvaka. – Foto: WRC

V trenutku slavja se je Ogier spomnil tudi na svojega dolgoletnega sovoznika Juliena Ingrassio, ki bo dokončno zaključil s kariero in prihodnje leto, ko bo Ogier tekmoval le v posamičnih relijih, ne bo več sedel poleg osemkratnega prvaka WRC. “Ta tip je prava legenda,” se je Ogier na svoj način poklonil svojemu dolgoletnemu partnerju v dirkalniku.

Toyota je z dvojno zmago po letu 2018 drugič v aktualnem obdobju WRC osvojila naslov svetovnega prvaka v prvenstvu proizvajalcev. Tretje mesto v skupnem seštevku je sicer pripadlo dirkaču Hyundaija, Daniju Sordu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pred dirko za VN KATARJA: BOTTASU tri, VERSTAPPNU pet mest KAZNI!

Dirka za VN KATARJA: HAMILTON z zmago zmanjšal zaostanek za VERSTAPPNOM, ALONSO tretji