in

DAKAR 2022, 8. etapa: LOEB Al-Attiyahu ODŠČIPNIL 7 minut, zmaga EKSTRÖMU

Audi je med avtomobilisti slavil dvojno zmago, saj se je za Ekströmom kot drugi v cilj pripeljal lanski zmagovalec Stephane Peterhansel.

Osmo etapo letošnjega Dakarja je zaznamovala dvojna zmaga ekipe Audi Sport, najhitrejši pa je bil Matthias Ekström, ki je bil 49 sekund hitrejši od moštvenega kolega Peterhansela. Za Ekströma, ki se lahko pohvali z dvema naslovoma prvaka serije DTM in naslovom svetovnega prvaka v relikrosu, je to prvi večji uspeh na Dakarju.

Oba glavna favorita za skupno zmago, Sebastien Loeb in Nasser Al-Attiyah sta imela na poti kar nekaj težav, vsak izmed njiju pa je po enkrat moral menjati kolo. Kljub temu je bil Francoz bistveno hitreje na poti in je na koncu za zmagovalcem zaostal za dobre tri minute, medtem ko je Al-Attiyah ostal izven deseterice in je za zmagovalcem dneva zaostal dobrih deset minut.

Sam Sunderland bi lahko letos ponovil uspeh izpred petih let, ko je slavil na Dakarju (takrat še v Južni Ameriki).

Sebastien Loeb je po koncu napete etape povedal: “Celo etapo sva napadala,” je povedal nekdanji šampion v WRC in dodal: “po 28 kilometrih pa smo imeli gumidefekt. Med nevtralizacijo smo ugotovili, da smo izgubili drugo rezervno pnevmatiko, zato si na naslednjih 250 kilometrih nismo smeli privoščiti napak. Nadomestiti sedem minut zaostanka proti Nasserju, ki ni imel svojega dne, je izjemen rezultat.”

Z osmo etapo je med motociklisti najhitreje opravil Sam Sunderland (GasGas), ki se je s tem zavihtel tudi na vrh skupne razvrstitve. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Pablo Quintanilla in Matthias Walkner. Avstrijec na KTM-u je tudi skupno na drugem mestu. Simon Marčič je etapo končal na 61. mestu, skupno je petinpetdeseti, v svojem razredu Original by Motul pa je na odličnem osmem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Jenson BUTTON bo v prihodnji sezoni več NA RAZPOLAGO ekipi WILLIAMS

Helmut MARKO bi v Formulo 1 uvedel nogometni VAR