in

Vstop AUDIJA v Formulo 1 je videti VSE BLIŽJE: “Želimo presenetiti”

Že mesece, sploh pa v zadnjih tednih, smo priča vse glasnejšim govoricam, da bosta proizvajalca Audi in Porsche vstopila v Formulo 1.

Koncern Volkswagen, v katerega spada omenjena proizvajalca, je že pred kratkim sporočil, da želi dobavljati motorje različnim ekipam, o čemer smo že poročali na naši strani.

Audi in Porsche se v medijih še nista izrekla o tem, ali nameravata vstopiti v Formulo 1 ali ne. Toda ob robu relija Dakar – na katerem se lahko Audi pohvali tudi že z etapno zmago – so glavnega direktorja za razvoj Oliverja Hoffmanna vprašali, ali je avantura v najvišjem razredu motošporta res neizbežna. Hoffmann časniku Autobild ni zanikal: “Želimo presenetiti z našimi motošportnimi projekti,” tako Nemec. Pri tem je Hoffmann navedel, da je sodelovanje na reliju Dakar smiselno zaradi inovativnega in progresivnega koncepta dirkalnika, ki ga lahko Audi tukaj uvede.

Audi nastopa na relije Dakar z inovativno tehnologijo dirkalnika in vse kaže na to, da bi lahko z inovacijo vstopili tudi v svet Formule 1.

Poleg tega bo nemški proizvajalec leta 2023 ponovno tekmoval na dirki 24 ur Le Mansa, prav tako s prototipom. “Bomo videli, kaj bo še prišlo v prihodnosti,” pravi Hoffmann. Z drugimi besedami: Audi vstopa le v projekte, ki so inovativni. In Formula 1 želi biti vedno inovativna in načrtuje uvedbo obnovljivega goriva skupaj z novo generacijo hibridnih motorjev, ki bodo še bolj delovali na elektriko. In to bi lahko bilo privlačno za Audi. “FIA je sprejela nekaj dobrih odločitev glede Formule 1,” meni Hoffmann.              

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

LEWIS HAMILTON naj bi čakal na odločitev in korake FIA-e

James KEY: Fleksibilnost KRILC bo v novi sezoni zelo NATANČNO določena