in

DAKAR 2022: Druga zmaga za TOYOTO in strah pred AUDIJEM

Po letu 2019 si je Nasser Al-Attiyah še drugič pokoril vso konkurenco na najpomembnejšem vzdržljivostnem reliju na svetu.

Katarec je letošnji Dakar prevozil brez večjih težav, saj je bil njegov Hilux s prisilno polnjenim bencinskim V6 izjemno zanesljiv. Le na eni etapi je Al-Attiyah imel nekaj težav z diferencialom.

Toyota je s tremi posadkami, ob Al-Attiyahu sta nastopila še Južnoafričana Lategan in de Villiers, dobila pet od dvanajstih etap letošnje izvedbe relija. “Zelo smo zadovoljni z letošnjim rezultatom,” je povedal šef ekipe Glynn Hall in dodal: “V zadnjih dveh letih smo doživeli dva tesna poraza. Letos se nam je končno izšlo.”

Pri Audiju računajo, da bodo prihodnje leto že resni kandidati za skupno zmago.

“Posebej sem vesel, ker nam je uspelo zmagati z novim avtomobilom. Vseh enajst, ki smo jih izdelali v zadnjih devetih mesecih, je prišlo do cilja,” je še dodal Hall.
Se pa šef ekipe Toyota Gazoo Racing SA zaveda nove preteče nevarnosti v razredu T1+: “Poleg nas so bili zelo hitri še pri Prodrivu in Audiju. Nanje bo treba še veliko bolj resno računati v naslednjem letu. Njihova hitrost je zastrašujoča.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prva ZIMSKA TESTIRANJA v Barceloni bodo potekala BREZ GLEDALCEV!

FERRARI naj bi se odločil za bolj AGRESIVEN NOS dirkalnika in drugačno VZMETENJE