in ,

FORD Ranger Raptor: Med DELOM in ŠPORTNIMI aktivnostmi

Pri Fordu so predstavili novo generacijo priljubljenega Rangerja Raptor, ki z novo generacijo dobiva tudi bistveno več moči in navora.

Ford je za evropske kupce svojega Rangerja Raptor predstavil avgusta 2018, tri leta in pol kasneje pa mu zdaj sledi nova generacija. Govorice so se izkazale za resnične, saj je pick-up dobil večji trilitrski V6-motor z oznako EcoBoost, ki zmore 215 kW (292 KM) največje moči in 491 Nm maksimalnega navora, kar je bistveno več od tega, kar zmore aktualni model.

Tudi za tiste, ki prisegajo na to, da mora pick-upa poganjati dizelski motor, imajo pri Fordu ustrezno rešitev, v kolikor pa se odločite za bencinsko različico, pa pri njej dobite enako anti-lag tehnologijo, kot pri Focusu ST. Gre za sistem, ki za dodatne tri sekunde vrti lopatice v obeh turbinskih polnilnikih, v kolikor bi voznik spet takoj hotel pohoditi stopalko za plin, po tem ko je stopil z nje in tako prepreči izgubo moči.

Kot je za pričakovati, je Ford Ranger Raptor opremljen tudi z zmogljivejšim vzmetenjem kot njegovi bolj civilni sotrpini, za blaženje neravnin na brezpotjih pa so pri Fordu poskrbeli tudi za kvartet blažilnikov znamke FOX. Štirikolesni pogon je, kot se za avto takšnega kova spodobi, serijski in podprt z reduktorjem, zaporo diferenciala na sprednji in zadnji osi in možnostjo izbire med sedmimi načini vožnje.

V notranjosti voznika in sopotnika čakata športna sedeža, pri zasnovi armaturne plošče so se pri Fordu zgledovali po letalih, za nekaj dodatne športnosti poskrbijo še elementi v oranžni barvi. Omenimo še 12,4-palčno digitalno armaturno ploščo, 12-palčni navpično postavljen zaslon infozabavnega sistema ter avdio sistem znamke Bang&Olufsen z desetimi zvočniki.

Novi Ford Ranger Raptor bo svojo prodajno pot v Evropi začel konec poletja, model z dizelskim motorjem sledi prihodnje leto.

Galerija: Ford Ranger Raptor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

RAZLOG, zakaj ni neposrednega PRENOSA testiranj v BARCELONI

Ferrarijev NOV, “DRZEN” pogonski agregat