in

DAKAR 2023, 2. etapa: AL-ATTIYAH najhitrejši, LOEB z velikim ZAOSTANKOM

Katarec, sicer lanski zmagovalec, je bil po 430 km hitrostne preizkušnje za vsega 14 sekund hitrejši od Nizozemca Erika van Loona.

Že po dveh etapah na reliju Dakar 2023, ki spet v Savdski Arabiji, se obeta klasični dvoboj zadnjih let. Nasser Al-Attiyah (Toyota) je včeraj dosegel svojo prvo letošnjo etapno zmago. V skupnem seštevku ima zdaj Carlos Sainz (Audi) dve minuti prednosti pred Al-Attiyahom. Sebastien Loeb (BRX) po težkem dnevu in številnimi težavami na poti zaostaja že uro in 21 minut.

Potem ko so udeleženci relija preteklih nekaj dni preživeli v Sea Campu ob Rdečem morju, so se v ponedeljek odpravili v notranjost do kraja Al’Ula. Prevoziti so morali 590 kilometrov, od tega so čas merili na 431 kilometrih.

Sebastien Loeb (BRX) je imel na 2. hitrostni preizkušnji obilico težav in je zato zaostal za uro in pol.

“Dan je bil vse prej kot lahek, saj je bilo na poti veliko kamenja. Tudi navigacija ni bila lahka. Zelo sem vesel, da sem dobro prevozil etapo. Na začetku sva imela prazno gumo, potem pa sem na skalnatih odsekih vozil bolj previdno. V pesku sem nato lahko tudi napadal,” je po koncu etape povedal Al-Attiyah.

Med motociklisti je Mason Klein etapo končal minuto in devet sekund pred Nemcem Sebastianom Bühlerjem, še štiri sekunde več je na tretjem mestu zaostal Američan Skyler Howes. Klein ima v skupnem seštevku pred Avstralcem Tobyjem Priceom  minuto in 41 sekund prednosti, tretji Joan Barreda Bort iz Španije pa zaostaja 2 minuti in 3 sekunde.

Toni Mulec je v cilj prišel kot 72. z uro in štiridesetimi minutami zaostanka za Kleinom, v skupnem seštevku pa je s 34. mesta nazadoval na 51. Za vodilnim zdaj zaostaja 2 uri 11 minut in 44 sekund. Korošec je imel na poti obilico težav, saj se mu je zaradi počenega hladilnika pregreval motor. Bolje je šlo Simonu Marčiču, ki je z 72. mesta napredoval na 61. mesto.

Dirkače danes čaka 447 kilometrov od Al’Ule do Hai’la.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Poslovil se je Ken BLOCK

JAPONCI bodo dobili 50 POSEBNIH primerkov Mercedes-AMG-ja E63 S Final Edition