in ,

Land Rover DEFENDER SVX z robustnimi DETAJLI

Land Rover preizkuša “hudobnejšo” verzijo modela Defender, ki naj bi imel okrog 600 KM pod pokrovom motorja.

Land Rover nadaljuje z razvojem “hudobnejše” različice Defenderja, ki bi lahko nosil oznako zmogljivosti znamke SVX. In čeprav je bil model že posnet, so zadnje fotografije najbližji pogled na zmogljivejšo različico doslej.

Govori se, da bo SVX (ali SVR) temeljil na Defenderju, ki ga poganja V8 motor in ga tako spremeni še v bolj robusten model. Spredaj so večje odprtine v ohišju, ki usmerjajo več zraka v močnejši motor. Na zadnjih fotografijah je tudi prvič prikazana zaščita pod sprednjim delom. Zadek pa je v veliki meri podoben aktualnemu Defenderju z V8 motorjem. Iz obrobe še vedno štrlijo štiri izpušne cevi, vendar imajo konci drugačen, nekoliko ostrejši dizajn. Zdi se, da so nastavki blatnikov nekoliko drugačni kot pri standardnem Defenderju. Poleg tega terenec vozi na pnevmatikah BFGoodrich Trail Terrain T/A. Tudi podvozje se zdi višje kot pri predhodniku.

Zadek v primerjavi z aktualnim modelom, ni veliko spremenjen.

Sodeč po predhodnih govoricah bi Defender SVX lahko uporabljal 4,4-litrski twin-turbo V8 motor, ki izvira iz BMW-ja, namesto še 5,0-litrskega motorja s kompresorjem, ki ga razvijajo sami. Le-ta ima 525 KM in 625 Nm navora. Novejša različica nemškega motorja v X5 M Competition in X6 M Competition pa ima 625 KM in 750 Nm navora. Vendar bi lahko bila zmogljivost za aplikacijo Land Rover nekoliko drugačna. O ceni Defenderja SVX še ni nič znanega, a glede na njegov položaj v ponudbi je prav verjetno, da bo model stal več kot običajni V8. Torej tukaj govorimo o številkah, ki bodo občutno ležale v šestmestnem območju.

Sodeč po govoricah, naj bi novi Defender SVX uporabljal BMW-jev 4,4-litrski twin-turbo motor.

Da bi zadovoljili veliko povpraševanje, je Land Rover v svoji tovarni na Slovaškem nedavno uvedel tretjo izmeno. Približno četrtina okrog 214.000 odprtih naročil družbe Jaguar Land Rover je za to družino vozil.

            

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Električni PININFARINA BATTISTA z rekordom na ČETRT MILJE?

Ali bi lahko nekoč tako izgledal SUV od McLARNA?