in ,

Prodaja se KOENIGSEGG REGERA z dodatki, vrednimi MILIJON dolarjev

Izdelanih je bilo le 80 primerkov in eden izmed njih se sedaj prodaja, a za nakup boste potrebovali kar nekaj drobiža.

Kjerkoli se pojavi Koenigsegg Regera, zagotovo pritegne veliko pozornosti. To velja še posebej za ta primerek, ki je naprodaj. Tukaj gre za Regero iz leta 2021 v barvi Candy Liquid Blue z vsemi vrstami zlatih obrob. Trenutno je naprodaj v Teksasu, ZDA.

Verjetno ne boste videli pogosto tega modela Regere. Da se je ta avtomobil znašel na dražbi, je še bolj nenavadno. Izdelanih je bilo le 80 primerkov in ne vemo, ali še obstaja kakšen, ki bi bil tako ekstrovertiran kot ta. Po opisu dražitelja je ta Regera opremljena z dodatno opremo v vrednosti milijon ameriških dolarjev. Če to postavimo v kontekst: Porsche 918 Spyder je bil takrat cenejši od dodatne opreme Regere.

Primerek Koenigsegg Regere, ki se je znašel na dražbi, ima samo dodatno opremo v vrednosti milijona dolarjev.

Našteti dodatki se berejo precej nenavadno. Samo zlati lističi na zadnjih usmernikih zraka stanejo okrog 12.200 dolarjev. Zlate črte z lističi na drugih delih avtomobila so bile dodatno zaračunane. Skupaj je vse to stalo več kot 200.000 dolarjev. Dodatnih 14.500 dolarjev gre na račun notranjih aluminijastih oblog. 57.000 dolarjev za kolesa in 30.000 dolarjev za še en komplet karbonskih koles z zlatom. Stranski dovodi zraka iz karbona so ocenjeni na 23.450 dolarjev. In vse našteto so samo poceni dodatki.

Tukaj je še 285.000 dolarjev vreden paket Ghost, ki je po opisu dražitelja aerodinamična nadgradnja. Prav tako zanimiva je tudi Environmental Power nadgradnja, pri kateri gre seveda manj za aerodinamiko in bolj za to, da lahko Regera z njo natoči gorivo E85. To poveča zmogljivost avta na 1.800 KM. Primerek Regere, ki se prodaja, uporablja 5,0-litrski twin-turbo V8 motor in tri elektromotorje. Moč se prenaša na zadnja kolesa preko enostopenjskega menjalnika Koenigsegga z direktnim pogonom. Poleg tega ima avto Triplex podvozje s tretjim blažilnikom na zadnji osi.

Bencinski 5,0-litrski V8 motor skupaj s tremi elektromotorji nudi kar 1.800 KM.

Ni znano, kdo je dosedanji lastnik Regere, vendar ima avto le 615 prevoženih kilometrov. Cena novega avtomobila je bila 3,2 milijona dolarjev. Trenutna najvišja ponujena cena na dražbi je 2,6 milijona dolarjev, toda dražba se konča čez pet dni. Pomeni, da bi se lahko cena še izdatno dvignila.

              

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FORD Ranger Wildtrak X kot VEZNI člen med Wildtrakom in Raptorjem

FISKER OCEAN EXTREME – Električni SUV z največjim dosegom