in

Sebastian Vettel – Lahko bi osvojili pole

Težava s turbo puhalom, natančneje z dovodom zraka do puhala, je botrovala k temu, da Sebastian Vettel na današnjih kvalifikacijah sploh ni odpeljal hitrega kroga in bo jutrišnjo dirko pričel povsem iz začelja. Še preden je čas prvega dela kvalifikacij potekel, je nemški dirkač že izstopil iz Ferrarija SF90H. Žal je podobno vajo v tretjem delu kvalifikacij ponovil žal tudi Charles Leclerc. Pri njem pa je zagodla težava v sistemu goriva.

Seveda je lahko Vettel upravičeno razočaran, kajti Ferrari je bil tukaj v Hockenheimu konkurenčen. “Menim, da je bila možnost, da bi danes stali daleč spredaj, zelo velika. Po vsem, kako je potekalo do sedaj, bi lahko osvojili tudi pole.”

“Seveda je še posebno hudo, ker se je to zgodilo tukaj,” tako Vettel, ki še nikoli ni zmagal v Hockenheimu in vedoč, da ta dirka v prihodnji sezoni ni na koledarju F1, je to zanj še posebej hudo. “Ampak sedaj mi ne preostane nič drugega, kot da gledam na jutri. Upam, da bomo imeli dobro dirko. Vse je možno, a vsekakor bi bilo lepše, če bi dirko pričel nekoliko bolj spredaj.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

VN Nemčije: Kvalifikacije Hamiltonu

Mick Schumacher – V očetovem F2004