in ,

EXTREME E: Vnovič ROSBERG proti HAMILTONU

Po Lewisu Hamiltonu sedaj v električno SUV serijo Extreme E s svojo ekipo vstopa tudi njegov nekdanji moštveni kolega v Formuli 1 pri ekipi Mercedes Nico Rosberg.

Med letoma 2014 in 2016 je bil to dvoboj Formule 1: Nico Rosberg proti Lewisu Hamiltonu. Dvakrat je naslov osvojil Britanec, enkrat (2016) pa Nemec, ki se je istega leta tudi poslovil iz aktivnega dirkalnega športa.

Sedaj bo njun legendarni dvoboj ponovno oživel in sicer v Extreme E, novi dirkalni seriji Alejandra Agaga, ustanovitelja Formule E. Pred dnevi je postalo namreč uradno, da se bo seriji pridružil tudi Nico Rosberg, kot lastnik ekipe “Rosberg Xtreme Racing (RXR)“, kjer bo med drugim tekmoval proti ekipi Lewisa Hamiltona “X44”.

https://twitter.com/nico_rosberg/status/1319142963998560256

Oba se te serije udeležujeta predvsem zaradi varstva okolja. Kajti omenjena serija bo s 544 KM močnimi in 1650 kilogramov težkimi električnimi terenskimi vozili od prihodnjega leta naprej dirkala v krajih, ki so posebej ogroženi zaradi klimatskih sprememb. Tam naj bi opravili tudi razvojno delo.

Ta serija nudi enkratno priložnost, ne samo za globalno ozaveščanje o podnebnih spremembah, temveč tudi za spodbujanje ukrepov v boju proti njim,” tako Rosberg, ki sebe vidi kot trajnostnega podjetnika. Odkar se je upokojil od Formule 1, je investiral v mnoga Start-Up podjetja na področju trajnosti, med drugim tudi v Formulo E. Leta 2019 je ustanovil Greentech Festival, globalno platformo za pionirske zelene tehnologije in trajnostni življenjski slog.

Nico Rosberg, ki se po dirkaški upokojitvi ukvarja s trajnostnimi tehnologijami, se kot šef in lastnik ekipe vrača v dirkalni šport in sicer v serijo Extreme E.

Odkar se prenehal z dirkanjem v Formuli 1, se moja kariera vrti okrog trajnostnih tehnologij. Neverjetno me izpolnjuje, sploh ker lahko to kombiniram z mojo strastjo do dirkanja,” tako Nico Rosberg. RXR je nadaljnji razvoj ekipe “Team Rosberg“, ki jo je leta 1994 ustanovil njegov oče Keke in ki je tačas v seriji DTM na dobri poti, da z dirkačem Renejem Rastom osvoji tretji naslov.

V Extreme E bo Rosberg naletel na svojega nekdanjega moštvenega kolega in “prijatelja” Lewisa Hamiltona, ki bo nastopal s svojo ekipo X44.

Alejandro Agag, ustanovitelj Extreme E, je povedal: “Veliko mesecev smo govorili o tem projektu in smo navdušeni, da je Nico ravno Extreme E izbral za svojo uradno vrnitev v motošport – kot ustanovitelj in izvršni direktor lastne ekipe. Vsekakor obstaja velika sinergija med prizadevanji Nica v področju trajnosti in ciljev serije Extreme E, tako da bo njegova ekipa zelo dobrodošla obogatitev te serije.” Ekstremno dobra tudi za enakost v motošportu. Vsak dirkalnik bosta namreč izmenično upravljala moški in ženska. Časi posameznih krogov pa se bodo seštevali. V turnirskem formatu bo vsakič napredovala najhitrejša ekipa.                                    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RACING POINT na udaru kritik: Škandal ali vse OK? HÜLKENBERG v Portimau

PIERRE GASLY zatrobil za napad na FERRARI