in

NETFLIX izrazil interes za PRENOSE dirk Formule 1

Formula 1 se zdi za Netflix vse pomembnejša tržna niša. Izvršni direktor podjetja je namignil, da si želijo tudi prenosov dirk v živo.

Dokumentarec o Michaelu Schumacherju in dokumentarna serija Drive to Survive sta pri gledalcih vsebinske platforme Netflix vzbudila precej zanimanja, zaradi česar pri ameriškem ponudniku pretočnih vsebin razmišljajo tudi o nakupu pravic za prenose dirk Formule 1 v živo.

To je v intervjuju za Der Spiegel razkril Reed Hastings, izvršni direktor in eden od ustanoviteljev Netflixa, ki je za nemški časnik povedal: “V prihodnosti si lahko predstavljamo, da bi nabor vsebin v zvezi s Formulo 1 lahko razširili tudi z neposrednimi prenosi.”

Kljub vsemu pa Hastings opozarja, da bo v tem primeru potrebnega še veliko usklajevanja znotraj podjetja in tudi glede samih gledalcev, saj Netflix v svojem programu za zdaj nima športnih dogodkov v živo. Hastings dodaja, da jim je F1 za razliko od npr. prenosov nogometnih tekem posameznih lig, zanimiva predvsem zato, ker gre za globalno tekmovanje, ki ni vezano na posamezni trg.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Ganljiv OBJEM Hamiltona in Norrisa po dirki v SOČIJU

DOMENICALI se je pogovarjal z JUŽNO AFRIKO, ki se želi vrniti na koledar FORMULE 1