in

URADNO: APRILIA podaljšala pogodbo z Aleixom ESPARGAROJEM

Aleix Espargaro bo tudi v letih 2021/22 dirkal za moštvo Aprilie v MotoGP, kjer se Španec počuti zelo dobro.

Aleix Espargaro bo v naslednjih dveh letih tekmoval za Aprilio v MotoGP. Italijanska znamka je objavila, da so s španskim dirkačem podpisali novo pogodbo za leto 2021/22. Optimizem pri Aprilii gradijo na novem motociklu z oznako RS-GP 2020, saj so bili rezultati na zimskih testih februarja lani zelo vzpodbudni.

Zato si Espargaro in Aprilia prizadevata, da bi sodelovali dlje kot le  naslednji dve leti. Če bo šlo vse po planu, je v igri tudi nadaljnje podaljšanje pogodbe za leto 2023/24. Espargaro si, kot je že večkrat poudaril, lahko brez težav predstavlja, da bi končal svojo športno kariero prav pri Aprilii.

»Človeški vidik mi je zelo pomemben,« pravi Španec: »Aprilia je v teh štirih letih postala moja druga družina. S to novo pogodbo, ki je najpomembnejša v moji karieri, so mi potrdili, da sem v središču pomembnega projekta. S tehničnega vidika me je napredek v zadnjih nekaj mesecih zelo prepričal. Število zaposlenih smo povečali in debi z RS-GP 2020 na testiranjih je bil zelo pozitiven. Dokončati moramo delo, ki smo ga začeli lansko zimo.«

Aleix Espargaro bo v naslednjih dveh letih tekmoval za Aprilio v MotoGP.

Že mesece je bilo jasno, da se Aprilia Espargaroja želi zadržati. »Res smo želeli podaljšati z Aleixom in veseli smo, da se je zdaj izšlo,« je povedal direktor Aprilie Motorsport, Massimo Rivola: »Še posebej, ker je situacija na trgu dirkačev trenutno zelo burna.«

»Za kontinuiteto našega projekta je nujno, da nadaljujemo dirkačem kalibra Aleix Espargaro. On je naš kapitan. Začeli smo povsem nov projekt z novimi resursi. Zdaj upamo, da bo Aprilio kmalu pripeljal tja, kjer še nikoli v zgodovini MotoGP nismo bili. Na sam vrh,« je še dodal Rivola.

Kdo bo prihodnje leto drugi voznik Aprilie, je še vedno odprto vprašanje. Rivola je v zadnjih mesecih podprl Andreo Iannoneja. Italijan je na Mednarodno športno sodišče vložil ugovor na prepoved zaradi dopinga. Končna sodba ga še čaka. Nadomešča ga Bradley Smith, na priložnost pa čaka tudi Danilo Petrucci, ki ne bo podaljšal pogodbe z Ducatijem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

IMOLA v pripravljenosti na izvedbo dirke FORMULE 1

RENAULT rezerviral dva dni na RED BULL RINGU